Tiendeveen in tweede helft snel langs Damacota (6-1).

23-04-2017

Tiendeveen. Tiendeveen had de eerste helft een stugge tegenstander in Damacota getroffen, die frank en vrij met de wind mee ook hun kansen kenden. Tiendeveen had in deze fase ook kansen om de voorsprong te pakken maar men bleef steken op een 1-1 ruststand. Na de hervatting ging het na ruim een kwartier heel hard in de score voor de mannen van trainer Michel van Essen. Roy Beekelaar wist in een tijdsbestek van drie minuten ook drie treffers aan te tekenen (zeker een clubrecord maar misschien wel een regionaal/ landelijk record bij standaard teams). Beekelaar tekende zeven minuten later zijn vierde treffer aan. Het fraaie slotakkoord werd door Yusuf Ucan binnen geknald met een schitterende halve omhaalvolley. Zo werd een 6-1 overwinning behaald omdat Sander Blok voor rust de achterstand snel had weggeschoten.

In de wedstrijd o.l.v. de goed leidende scheidsrechter H. Entjes uit Assen ontspon zich een levendige wedstrijd. Tiendeveen had direct bijna succes maar Yusuf Ucan knikte een hoekschop net over de deklat bij Nicolai van Damacota. Damacota had daarna ook een kans maar Nick Stuut ging net onder de voorzet door van Martin Pinkster zodat de bal voorlangs ging. Roy Beekelaar knikte een hoekschop van Booijink nipt naast zodat Tiendeveen nog geen voorsprong nam. De rappe Pinkster schoot van afstand nog eens in de handen van doelman Marcel Bouwman. Tijmen de Vries zag vervolgens zijn kopbal van de doellijn gehaald door een verdediger. Vervolgens opende de gasten de score door Jordy Kremer. Randje buitenspel mocht hij van de leidsman door en wist hij de bal in tweede instantie toch binnen te schieten (0-1). Twee minuten later had Sander Blok de gelijkmaker al weer aangetekend omdat hij de rappe lange solo van Wiffers simpel binnen schoof 1-1. Nog enkele kansen over en weer werden niet benut zodat er met 1-1 werd thee gedronken.

Na rust had Tiendeveen de wind in de rug en Damacota werd teruggedrongen. Tijmen de Vries zag zijn gevaarlijk indraaiende bal net met het hoofd gemist door Roy Beekelaar waardoor  de voorsprong uit bleef. De volgende actie leverde wel een treffer op van Beekelaar maar nu deed hij dat vanuit buitenspel en werd en geannuleerd. In de 55ste minuut begon Roy Beekelaar zijn hattrick. Eerste rondde hij een snelle aanval via Yusuf Ucan af, die hem vrijspeelde (2-1). Direct daarna veroverde Sander Blok de bal en haalde de achterlijn en zijn voorzet knikte Beekelaar fraai binnen over de grabbelende doelman Nicolai. Amper een minuut later knalde Beekelaar na een prima actie van Sander Booijink de bal in de kruising bij de eerste paal en stond er een 4-1 voorsprong op het scorebord. Zeven minuten later veroverde Yusuf Ucan de bal en via Sander Blok die zijn voorzet ingekopt zag door Roy Beekelaar en weer bolde het net (5-1). Drie minuten later werd de uiteindelijke eindstand binnen geschoten. En wel op zeer fraaie wijze, want de hoekschop van Sander Booijink werd voorbij de tweede paal terug gekopt de doelmond in waar Yusuf Ucan met een volley in een halve omhaal de bal in de kruising knalde wat 6-1 betekende. Damacota was geen schim meer van het team in de eerste helft en Tiendeveen had de score nog verder kunne uitbouwen maar verschillende grote kansen bleven onbenut. De sterk spelende Dominique Wiffers bleef regelmatig opkomen en zo verscheen hij tot twee keer toe vrij voor doelman Jeroen Nicolai, die beide keren ook prima redding bracht. Sander Blok werd vrij gespeeld maar hij schoot vrij voor dezelfde doelman nog eens naast. In de 80’ min. werd Roy Beekelaar onderuit getrokken bij een hoekschop waar scheidsrechter Entjes een strafschop voor moest geven. Deze buitenkans mocht Wiffers verzilveren maar hij zag zijn harde inzet via de handen van de doelman en de lat niet binnen vallen en de terugspringende bal werd moeizaam voor de doellijn geruimd door Damacota. Zo bleef Tiendeveen voor de twaalfde keer op rij ongeslagen en heeft zich verzekerd van nacompetitie voetbal.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Hans ten Kate, Ronald Zevenberg, Danny Stuifzand (73’Ramses Winter), Dominique Wiffers, Michel Moes (73’ Nick de Roo), Sander Blok, Sander Booijink, Tijmen de Vries, Yusuf Ucan (73’Mitchell Pekel) en Roy Beekelaar.

Man van de wedstrijd: Roy Beekelaar