Tiendeveen ruim langs Wildervank (1-4)

29-04-2017

Wildervank. De mannen van trainer Michel van Essen blijven winnen, nu werd er in Wildervank met ruime cijfers van de zaterdagafdeling gewonnen. Het werd een 1-4 overwinning na een 1-2 ruststand. Een dik verdiende overwinning en de tweede plaats is zeker, terwijl ook in de tweede periode de koppositie ook wordt ingenomen door het gelijke spel van Mussel bij VVAK.

Onder leiding van scheidsrechter Hein uit Erica ontspon zich direct een levendige wedstrijd waarin aan beide kanten ook mogelijkheden waren. Wildervank had zelfs iets meer kansen in het begin en Niels van Velzen miste kansrijk de voorzet van Dennis Nagel zodat Tiendeveen goed weg kwam. Toch nam de thuisclub de leiding. Stefan Wijngaaard ontsnapte aan de buitenspelval en vrij voor doelman Bouwman verschalkte hij deze met een geplaatste bal in het uiterste hoekje (1-0). Lang kon Wildervank de voorsprong niet vasthouden, want drie minuten later wist Sander Blok uit de draai de pass van Yusuf Ucan om doelman Swama heen te krullen en via de paal ketste de bal binnen (1-1). Tiendeveen kreeg de wedstrijd steeds beter in zijn grip en Wildervank probeerde veelal met lange ballen onrust te stoken in de verdediging van sterk spelende Ronald Zevenberg. Sander Blok wist doorkomend tot op de achterlijn Roy Beekelaar net niet te bereiken om de voorsprong aangetekend te krijgen. Danny Stuifzand knalde vervolgens nog eens hard de afgeslagen bal ineens over bij Swama. De jarige Roy Beekelaar zag ook nog eens een vrije bal hard overvliegen. Toch had Van Velzen ook zomaar weer Wildervank op voorsprong kunnen zetten maar hij kopte de voorzet net buiten de tweede paal over de achterlijn. Sander Blok wist Nick de Roo met een splijtende pass te bereiken en hij kon de bal bijna in de korte hoek schuiven maar Swama dook de bal klemvast uit de benedenhoek. Toch kwam Tiendeveen voor rust nog aan de leiding, Sander Booijink kreeg de bal na klutswerk in de defensie bij de gastheren voor zijn voeten en schoot de bal bekeken binnen 1-2. Enkel minuten later floot Hein voor het rustsignaal.

Na de hervatting wist Dominique Wiffers al snel Roy Beekelaar door de lucht aan te spelen maar die kopte de bal in de handen van de goed reagerende doelman Shane Swama. Weer twee minuten later wist Ronald Zevenberg met een in de diepte gespeelde vrije bal het hoofd van Sander Blok te bereiken. Blok kopte de bal hard op de deklat waardoor de treffer nog even uit bleef. Doelman Bouwman liep vervolgens tegen een gele kaart aan toen hui uitlopend buiten het strafschopgebied in de beoordeling van scheidsrechter Hein de bal tegen zijn arm aan kreeg bij een uitval van Wildervank. De vrije trap, die hierop volgde werd uit de bovenhoek gepakte door dezelfde Bouwman. Tiendeveen zag vervolgens een goed lopende aanval afgerond door Nick de Roo, die de bal tegen het net knalde 1-3. Tien minuten later viel de 1-4 ook al. Nu na een hoekschop van Sander Booijink die hij gevaarlijk in de doelmond boogde waar Yusuf Ucan er alleen maar tegenaan hoefde te lopen om de bal binnen te ketsen. Wildervank had niet veel mogelijkheden meer al knalde Aielko Folkers de bal nog eens hard bovenin de buitenkant het zijnet. Yusuf Ucan kinkte een voorzet na een zeer fraaie actie van Sander Blok nog eens hard in de handen van doelman Swama. De thuisclub leek het slotakkoord te maken maar zag de treffer overigens terecht terug gefloten wegens buitenspel. Zo had Tiendeveen weer een lastige uitwedstrijd ruim gewonnen, want het is de eerste overwinning bij Wildervank terugkijkend naar de historie.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Ronald Zevenberg, Danny Stuifzand, Dominique Wiffers, Nick de Roo, Sander Booijink (87’ Stefan Gort), Sander Blok, Tijmen de Vries, Yusuf Ucan en Roy Beekelaar (74’ Michel Moes)

Man van de wedstrijd: Sander Booijink