Tiendeveen gemakkelijk langs VVAK (5-0).

06-05-2017

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen speelden hun laatste thuiswedstrijd tegen VVAK, het werd een eenvoudige overwinning op deze streekgenoot. Danny Stuifzand twee keer voor de rust en Sander Booijink drie keer erna bepaalden de 5-0 eindstand. Bij Tiendeveen ontbraken zaterdag de spitsspelers Roy Beekelaar en Yusuf Ucan, terwijl doelman Bouwman plaats maakte voor Jurgen Mulderij. Trainer Rudy Woltinge van de gasten zag Hugo Kleine in de warming-up nog wegvallen terwijl hij al met een gehavend elftal moest aantreden.  Zo was het krachtverschil toch duidelijk in het voordeel van Tiendeveen en mag de uitslag terecht genoemd worden.

Al na 2 minuten kwam Tiendeveen aan de leiding. Sander Blok haalde de achterlijn over de rechterflank en Danny Stuifzand knikte de voorzet tegendraads met een bekeken boog over de kansloze doelman Bert Kamphuis binnen. Een mooie opsteker voor de thuisclub. VVAK kwam vervolgens met een goede aanval gevaarlijk door richting Jurgen Mulderij maar Gerben Mennink kwam net te kort om de goed reagerende doelman te verschalken. Wel moest Mennink zich laten verzorgen omdat hij zichzelf blesseerde bij zijn uiterste poging de bal te spelen. De beste man van het veld, Sander Booijink, knalde vervolgens hard op doelman Kamphuis. Simon Boels van VVAK schoot daarna een vrije bal vanaf de zijlijn hoog in de doelmond bij Jurgen Mulderij, die stompend de bal ruimde voor de boomlange Arjan Boer kon inkoppen. Danny Stuifzand ging vlak voor het strafschopgebied van VVAK onreglementair onderuit waarna Ronald Zevenberg de toegekende vrije bal van de soeverein leidende scheidsrechter J. Kuipers uit Assen hard laag in de handen schoot van Kamphuis. Nadat Gerben Mennink voor VVAK de uit de doelmond gekopte bal van Tijmen de Vries ineens hard rakelings over de kruising schoot bij Mulderij tekende Tiendeveen de tweede treffer aan. Opnieuw was het Danny Stuifzand, die randje strafschopgebied uithaalde en via de onderkant van de lat de bal binnen knalde (2-0). Tiendeveen had een duidelijk overwicht en VVAK kon alleen met counter proberen gevaar te stichten. Zo had Simon Boels bij een hoekschop bijna succes maar hij kopte de bal net buiten de tweede paal achter. Sander Booijink zocht na een goede aanval in de afronding het doel nog eens te hoog, zodat er met 2-0 werd thee gedronken

Na de rust was het net als bij het begin snel raak voor Tiendeveen. In de 47 min. zag Sander Booijink zijn scherpe voorzet zomaar binnen vallen bij de tweede paal over doelman Bert Kamphuis heen (3-0). Booijink liet vijf minuten later zien prima in de wedstrijd te zitten want met een een-tweetje dwars door het centrum met Sander Blok dook hij vrij op voor de VVAK -doelman die hij met een geplaatste  bal kansloos liet (4-0). Twee minuten later drong Michel Moes door over de flank en zijn voorzet werd fraai afgerond door Sander Booijink, die in 10 minuten tijd de 5-0 en dus een hattrick op het scorebord had laten aantekenen. Direct erna wist doelman Kamphuis Booijink af te stoppen waardoor zijn vierde treffer op rij net niet doorging. VVAK had ineens twee kansen op een rij, de eerste werd na een snelle ingooi van dichtbij ruim overgeschoten door Arjan Spang en de tweede mogelijkheid werd opnieuw overgeschoten door Michel Moes van VVAK. Aan de andere kant had Michel Moes van Tiendeveen met een snoekduik koppend net geen succes want de bal ging rakelings naast. De ingewisselde Hendri Zuidema kreeg al snel een goede mogelijkheid om te scoren maar doelman Kamphuis pareerde zijn inzet klemvast. Michel Moes van Tiendeveen werd door Sander Blok na een lange bal koppende de vrije ruimte ingestuurd maar hij had de pech, dat hij de bal hard op de staander zag ketsen en vervolgens precies in de handen van Kamphuis. VVAK had geen mogelijkheden meer om de stand een beter aanzien te geven  en Tiendeveen wist ook niet meer tot een score te komen waardoor scheidsrechter Kuipers precies na 90 minuten af floot.

Opstelling Tiendeveen: Jurgen Mulderij, Mitchell Pekel, Ronald Zevenberg, Hans ten Kate, Dominique Wiffers, Michel Moes, Nick de Roo (65’ Ramses Winter), Sander Booijink, Tijmen de Vries, Sander Blok en Danny Stuifzand (65’ Hendri Zuidema)

Man van de wedstrijd: Sander Booijink.