Tiendeveen simpele winst op Erica’86 (2-4).

21-05-2017

Erica. In de laatste wedstrijd van dit seizoen bleef Tiendeveen voor de 15de  keer ongeslagen op rij. Erica ‘86 werd eenvoudig verslagen, want na een flitsende start waarbij er binnen de vijf minuten een 0-2 voorsprong werd genomen werd het uiteindelijke een simpele 2-4 overwinning. De mannen van trainer Michel van Essen lijken klaar de nacompetitie wedstrijden tegen Sc. Angelslo uit Emmen.

Al na 29 seconden had Tiendeveen de eerste treffer binnen geschoten. Ronald Zevenberg ging met een snelle rush richting Erica doel en zijn voorzet werd door Dominique Wiffers binnen geschoten (0-1). Drie minuten later was het weer Zevenberg, die dwars door de verdediging sneed en nu tikte Tijmen de Vries zijn voorzet binnen (2-0). Hierna nam Tiendeveen al snel wat gas terug en kon Erica’86 ook aan aanvallen beginnen te denken. Kenny Boer mocht een strafschop binnen schieten, nadat Vincent Olde onderuit werd gehaald door Michel Moes. Bert Hooijer, die vandaag onder de lat stond bij Tiendeveen werd verschalkt 1-2. Vervolgens kreeg Roy Beekelaar eenzelfde kans vanaf de stip. Dat betekend een 1-3 ruststand.

DE tweede helft bleef een gezapig partijtje voetbal waarin over en weer mogelijkheden waren. Tiendeveen was niet echt scherp meer en Erica’86 miste gewoonweg kwaliteit om het spannend te maken. Toch kwam de 2-3 nog op het scorebord. Wilco Koopman was attent na 69 minuten voor Erica ’86 en tikte een afgeslagen bal, die door Kenny Boer van buiten het strafschopgebied werd ingeschoten zomaar binnen 2-3. Na rust ging het spel op en neer, Yusuf Ucan was de enige voor Tiendeveen die nog een treffer wist aan te tekenen door in tweede instantie van dichtbij de bal binnen tikte 2-4. Tiendeveen had hierdoor zonder tot grote daden gedwongen te worden simpel winst gehaald bij Erica’86. Zo kan Tiendeveen zich opmaken voor de nacompetitie en speelt daarin volgende week zaterdag eerst thuis tegen Sc. Angelslo, waarbij de wedstrijd om 14.30 uur zal aanvangen.

Man van de wedstrijd: Ronald Zevenberg.