Tiendeveen dichtbij promotie na 7-1 zege op Sc. Angelslo.

21-05-2017

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen hebben de stap naar vierde klasse nu wel heel dichtbij weten te brengen. Sc. Angelslo werd met een forse nederlaag naar Emmen terug gestuurd en zal zich moeten richten op de herkansing, want een 1-7 nederlaag lijkt een moeilijk verhaal te worden voor handhaving van de vierde klasse voor de Emmenaren. Tiendeveen heeft dus een prima uitzicht op promotie. Roy Beekelaar had met vier treffers en twee assists een groot aandeel in de overwinning. Na een 3-0 ruststand leek de spanning even terug te komen bij de 3-1 maar Tiendeveen speelde goed door voor een beter resultaat en liet de teller op het scorebord uiteindelijk op 7-1 eindigen.

In het begin van de wedstrijd droop de spanning aan beide kanten van het spel af, want veel gevaar voor één van beide doelen was niet te bespeuren. Wel moest Dominique Wiffers na vier minuten met een sliding het eerste gevaar verijdelen, anders had Lhosine El Asri binnen het strafschopgebied een mogelijkheid gekregen voor de gasten. Nu kon doelman Marcel Bouwman gemakkelijk de gesmoorde bal oppakken. Vier minuten later denderde dezelfde Wiffers via een een-tweetje met Yusuf Ucan door tot diep in de verdediging van de gasten maar het leverde alleen maar een hoekschop op. Doelman Marcel Bouwman kwam vervolgens aan het grabbelen na een vrije bal vanaf de zijkant maar hij kreeg de bal onder controle voordat er een Emmenaren bij kon komen. Zo verliep het eerste half uur van de wedstrijd zonder een score. In de 31ste minuut kon het thuispubliek juichen, want Yusuf Ucan zette in één actie zijn twee bewakers volledig op het verkeerde been en knalde zeer fraai de bal binnen langs doelman Patrick Winters 1-0. Drie minuten later viel de tweede treffer ook al voor Tiendeveen, want dezelfde Ucan speelde zich helemaal vrij en liet de meekomende Roy Beekelaar de bal binnen schuiven 2-0. Abe de Jong van Sc. Angelslo kwam door het centrum opzetten maar de sterk spelende Ronald Zevenberg blokte hem nog net af waardoor doelman Bouwman opnieuw gemakkelijk kon ingrijpen. Op slag van rust viel de 3-0 ook nog. Nu knalde Roy Beekelaar een voorzet van Nick de Roo ineens in en de bal vloog snoeihard over doelman Winters binnen. Kort daarna floot de prima leidende scheidsrechter W. Bekhof uit het Friese Noordwolde voor het rustsignaal, nadat hij eerst verzorger Ron Muller van de gasten nog wegzond wegens commentaar op zijn leiding.

Na rust zag Yusuf Ucan al na twee minuten zijn schot fraai gepareerd door doelman Winters, zodat de 4-0 nog even uit bleef. Sc. Angelslo dwong direct daarna een hoekschop af, waarna de afgeslagen bal door Mikail Avci te slap werd ingeschoten zodat doelman Bouwman simpel kon pakken. In de 64ste minuut profiteerde Tugay Yalcin met een treffer van een moment van onoplettendheid in de verdediging van Tiendeveen en kon de bal bij de tweede paal binnen schuiven 3-1.  Roy Beekelaar knikte een voorzet van Dominique Wiffers nog eens nipt over de kruising. Een minuut later nam Tijmen de Vries een hoekschop voor Tiendeveen, Sander Blok kinkte de bal door waarna Roy Beekelaar van dichtbij de bal har onder tegen de buitenkant van de staander schoot en net niets opleverde. Roy Beekelaar zag vervolgens terecht een doelpunt geannuleerd, omdat hij in buitenspel positie de bal binnen schoot. Sc. Angelslo had bijna de 3-2 aangetekend maar in een riante positie Knikte Rick Zomer de bal naast na een voorzet op maat. Hier ontsnapte Tiendeveen en direct hierna viel de 4-1. Een pracht aanval die Dominique Wiffers via een fraaie één-twee combinatie met Roy Beekelaar opzette en afrondde met een doelpunt 4-1. Vijf minuten later schoot Roy Beekelaar de bal nog eens fraai in de kruising en lag de 5-1 binnen en daarbij doelman Winters volledig kansloos te laten. Sander Blok zag vervolgens nog een treffer afgekeurd nadat hij de weg gestompte bal van doelman Winters binnen schoot. Op advies van de assistent ging de treffer niet door. Het echter uitstel, want drie minuten later tekende Roy Beekelaar zijn vierde treffer aan en Tiendeveens zesde, toen hij een voorzet van Justin Lunenborg binnen schoot van dichtbij bij de tweede paal. Michel Moes zag zijn invalbeurt ook nog bijna beloond met een doelpunt maar hij strandde nog net op doelman Patrick Winters. Het slotakkoord werd gezet door Danny Stuifzand, die attent mee kwam nadat Yusuf Ucan nog eens door de verdediging glipte en de bal aflegde op Stuifzand, die beheerst scoorde 7-1. Zo had Tiendeveen een prima prestatie neergezet en lijkt de wedstrijd van a.s. dinsdagavond bij Sc. Angelslo een wedstrijd om te zorgen bij de les te blijven en de promotie naar de vierde klasse te bevestigen.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Jeremy Cottam (62’ Justin Lunenborg), Ronald Zevenberg, Hans ten Kate, Dominique Wiffers, Nick de Roo (62’Danny Stuifzand), Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries, Roy Beekelaar (83’Michel Moes) en Yusuf Ucan.