Tiendeveen promoveert naar 4de klasse.

24-05-2017

Emmen. Tiendeveen heeft de promotie naar de vierde klasse te pakken. De mannen van trainer Michel van Essen hadden de promotie afgelopen zaterdag eigenlijk al veilig gesteld. Het werd een wedstrijd, die door Tiendeveen zonder de nodige spanning gespeeld werd wat tot gevolg was, dat de scherpte minder was, dan in de heenwedstrijd. Sc. Angelslo haalde dan ook een 2-0 overwinning, waarbij de tweede treffer in de slotminuten werd binnen geschoven. Tiendeveen zat toen al naar de bloemen uit te kijken.

In de eerste helft waren er kansen over en weer alleen werd het tempo nooit erg hoog in de wedstrijd. Echt zomeravondvoetbal dus, toch had Sc. Angelslo de eerste mogelijkheid maar Danny Oosterdijk kwam net te kort zodat doelman Marcel Bouwman kon oppakken. Sander Blok dwong doelman Winters bij de Emmenaren tot een redding maar ook hij greep goed in. Danny Stuifzand pikte de bal op en kon zo richting strafschopgebied komen maar zijn steekballetje op Roy Beekelaar was net te hard om Beekelaar te laten scoren. Akis Erdnic verslikt zich in een actie en zo kreeg Roy Beekelaar een kans maar zijn schot zeilde rakelings voorlangs. Marcel Bouwman kon een boogbal van Abe de Jong nog eens makkelijk grijpen, zodat het voor rust 0-0 bleef.

Na de hervatting was Yusuf Ucan met een blessure achter gebleven in de kleedkamer. In de 51ste min. nam Sc. Angelslo de leiding na een vrije bal, die bij de achterlijn terug werd gekopt in de doelmond waar Rick Zondag koppend het net vond (1-0). Michel Moes bracht vijf minuten later Roy Beekelaar in stelling, die de doelman omspeelde maar vervolgens de bal over het gapende doel heen schoot. Zo bleef de gelijkmaker uit. Het spel werd steeds rommeliger en scheidsrechter René Annen uit Hoogeveen was ook debet aan, want hij liet het gewoonweg geen wedstrijd worden en had zijn assistenten wel erg hoog in vertrouwen, waardoor er zelf bij deze stand nog irritatie ontstond in en om het veld. In het veld had het consequenties voor Sc. Angelso wat Haso Garazlic liep tegen een gele kaart op, die tot gevolg heeft dat hij a.s. zaterdag de herkansingswedstrijd zal moeten missen.

Tiendeveen moest in de slotfase na drie wissels nog enkele minuten met 10 man verder, want Dominique Wiffers werd behoorlijk aangetikt en kon niet verder spelen. Dat in deze minuten Sc. Angelso nog een tweede treffer aantekende kon Tiendeveen niets meer deren, want de promotie was binnen.