Tiendeveen verliest bij SVN ’69 in doelpuntenfestijn (7-5).

10-09-2017

Nijeveen. De mannen van trainer Michel van Essen hebben voor een talrijk publiek er samen met gastheer SVN ’69, die uitkomt in de derde klasse, een spektakel van weten te maken. Na een 2-0 ruststand voor de thuisclub leverde het tweede bedrijf 10 doelpunten op gelijkelijk verdeeld (5-5) waardoor er een 7-5 nederlaag geslikt moest worden door Tiendeveen.

SVN’69 begon sterk aan de wedstrijd en Tiendeveen kreeg na vijf minuten de eerste treffer tegen. Denzel van Halen had eerste nog twee mogelijkheden laten liggen ook al omdat doelman Leon van Slochteren meteen goed in de wedstrijd zat. De derde kans was wel raak toen er slordig bal verlies werd geleden zodat Van Halen van dichtbij de score opende (1-0). Na een kwartier kwam Tiendeveen er voor de eerste keer goed uit maar Kevin Kerssies zag zijn boogbal teruggefloten wegens buitenspel. Na ruim 30 min. kreeg Leon van Slochteren de tweede treffer tegen en opnieuw was het Denzel van Halen die scoorde. Vlak voor de rust schoot Kevin Kerssies na een lange bal van Klaas van Nuil, rakelings voorlangs.

Na rust ging de wedstrijd helemaal los, want al na drie min. tekende Yusuf Ucan al de aansluiting aan. Op fraaie wijze knikte hij de bal binnen na prima doorzetten van Sander Blok, die hem zwaar gehinderd toch bereikte (2-1). Een minuutje later had SVN ’69 de 3-1 ook al weer binnen liggen, Bastiaan Liemburg kreeg teveel ruime en haalde hard uit. Tiendeveen had ook meteen weer een antwoord klaar, want Kevin Kerssies knalde een vrije bal van zo’n 25 meter hard in de bovenhoek wat de 3-2 betekende. Even was de score geluwd maar in de 64ste min. lobt Sander Blok de lange bal van doelman Leon van Slochteren ineens over de doelman binnen (3-3). Vervolgens liep de thuisclub in enkele minuten uit naar 6-3 waarbij het niet scherp genoeg ingrijpen in defensie zwaar werd afgestraft. Ramon Oldeman en Niels Keizer (2x) verdubbelden de score van SVN’69 waarbij doelman Leon van Slochteren telkens kansloos was. Tiendeveen herpakte zich opnieuw en Yusuf Ucan knikte in de 83ste min. fraai de voorzet van Hans Bakker binnen (6-4). Vier min. later kopte Denzel van Halen de 7-4 binnen toen hij goed reageerde op een vrije bal vanaf de zijkant waarbij hij de bal net voor de vuisten van Leon van Slochteren binnen liet ketsen. Toch was dit nog niet de eindstand, want Sander Booijink verschalkte de doelman van SVN ’69 met een hoge lob, die zomaar binnenviel wat de 7-5 eindstand betekende, want dat was wel het slotakkoord en kom Tiendeveen toch terugzien op een goede wedstrijd waarbij het talrijke publiek een leuke en sportieve wedstrijd voorgeschoteld had gekregen. Het spel bij Tiendeveen geeft wel een stuk vertrouwen voor de komende competitie.

Opstelling Tiendeveen: Leon van Slochteren, Klaas van Nuil, Justin Lunenborg (80. Danny Stuifzand), Hans ten Kate (70. Maikel Dekker), Jeffrey Boxma, Hans Bakker, Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries (46’ Michel Moes), Kevin Kerssies en Yusuf Ucan.