Tiendeveen heeft weinig moeite met VVAK (8-0).

10-09-2017

Tiendeveen. In de tweede bekerwedstrijd ontving de mannen van trainer Michel van Essen streekgenoot VVAK. In de eerste 20 minuten was de wedstrijd in evenwicht waarbij Tiendeveen slordig speelde. Toen in de 35ste minuut Yusuf Ucan de score opende voor de thuisclub ging het snel en stond er bij rust al een 4-0 voorsprong in het boekje van scheidsrechter Annen uit Hoogeveen. Na rust wisten de gasten geen vuist te maken en werd de score in een regelmatig tempo opgevoerd naar de uiteindelijke 8-0 eindstand.

VVAK had de eerste mogelijkheid maar Marco Jonkman schoot de vrije bal net buiten het strafschopgebied van Leon van Slochteren in de muur. Hans Bakker tekende het eerste schot voor Tiendeveen aan maar Jurgen Mulderij, die van Tiendeveen naar VVAK is getransfereerd, kon gemakkelijk ingrijpen. In deze fase viel er weinig te genieten voor de supporters van beide teams. Trainer Rudy Woltinge had wel de pech, dat hij in het eerste gedeelte al twee keer gedwongen moest wisselen door blessureleed. Roy Beekelaar schoot na 27ste  een vrije bal hard op de vuisten van Mulderij die daarmee de eerste treffer voorkwam. Toch moest de doelman kort daarna in twee minuten ook twee keer de bal uit het doel halen. Yusuf Ucan stuurde Sander Blok alleen op Mulderij af en die hij simpel passeerde. Direct daarna werd bij de balherovering dezelfde Yusuf Ucan in de diepte bediend en nu tekende hijzelf de 2-0 aan. Erik Sieders had voor de gasten kort daarna de spanning terug kunnen brengen maar hij kwam net tekort om de bal binnen te tikken waardoor Leon van Slochteren de bal kon klemmen. Kort daarna glipte Kevin Kerssies door de verdediging van VVAK en legde de bal opzij naar de meegekomen Roy Beekelaar die de bal binnen kon schuiven (3-0). Nog net voor rust werd Yusuf Ucan binnen de 16 onderuitgehaald en Roy Beekelaar schoot vanaf de stip de 4-0 ruststand achter Mulderij.

Na de thee kopte Yusuf Ucan al na drie minuten de voorzet van Kevin Kerssies fraai binnen wat de 5-0 betekende. VVAK creëerde eigenlijk geen enkel gevaar meer aan. Na 58’ kwam Klaas van Nuil over de rechterflank goed op en legde de bal af op Sander Booijink, die van ruim 20 m. de bal hard binnen schoot (6-0). Sander Booijink kwam kort daarna nog eens goed door het centrum van VVAK op maar zag zijn inzet nog net door een verdediger van de lijn gehaald. Trainer Van Essen wisselde vervolgens drie keer, toch bleef de druk naar voren onverminderd voor Tiendeveen. Toch werd de score pas in de slotfase naar de 8-0 eindstand gebracht. Eerst bracht Yusuf Ucan met een sterke actie waarin hij de bal voor schoot en die binnen geschoten zag door een verdediger van VVAK. Het slotakkoord werd door Kevin Kerssies gezet, want in de rappe counter schoot hij in tweede instantie de bal achter doelman Jurgen Mulderij binnen. Kort daarna floot Scheidsrechter Annen, die een gemakkelijke middag kende voor het eindsignaal.

Opstelling Tiendeveen: Leon van Slochteren, Klaas van Nuil, Ronald Zevenberg, Hans ten Kate, Hans Bakker (61ste Justin Lunenborg), Sander Booijink (61ste  Michel Moes), Sander Blok, Tijmen de Vries, Yusuf Ucan, Roy Beekelaar (61ste  Denny Stuifzand) en Kevin Kerssies.