Zwaar bevochten winst Tiendeveen op Sweel (3-2).

30-09-2017

Tiendeveen. In de eerste thuiswedstrijd voor Tiendeveen werd een zwaar bevochten overwinning uit het vuur gesleept tegen Sweel, het werd een 3-2 winstpartij waarin veel kaarten vielen en zelfs moest vijf minuten voor het einde, scheidsrechter J. ter Bork – Meijer een korte afkoelingsperiode inlassen om alles weer in het gareel te krijgen. Na de negentig minuten voluit te hebben gespeeld en de kruitdampen opgetrokken waren stond de 3-2 winst op het scorebord.

De gehele wedstrijd vond plaats in de regen waarbij het veld toch goed bespeelbaar was. De eerste actie was een stevige overtreding op Sweler spits Willy Luboma van Hans ten Kate. De toegekende vrije bal werd nipt naast gekopt door Egbert Vugteveen. Sander Booijink wist met een splijtende pass vervolgens Jeffrey Boxma te bereiken, die vrij voor doelman Jaap Haan verscheen en met een diagonaal schot kansloos liet. (1-0). Lang kon Tiendeveen niet van de voorsprong geniet, want in de 11′ min. prikte in zijn tweede poging Rick ter Avest de gelijkmaker binnen al leek er een buitenspel situatie aan vooraf te gaan (1-1). Tien min. later knalde Kevin Kerssies een vrije bal via de muur nog eens naast. De gasten zagen een goed lopende aanval niets opleveren toen Vugteveen de bal liet afzwaaien. De goed op dreef zijnde Sander Booijink werd tot twee keer toe fors aangepakt wat Sweel twee gele prenten opleverde maar Tiendeveen verder niets. Toen voor de derde keer Booijink leek door te breken werd hij opnieuw fors getorpedeerd wat Jeroen Zantingh van Sweel een gele kaart opleverde. De resterende vrije bal schoot Kerssies vervolgens via de muur in de handen van doelman Haan. Kort daarna moest de aangeslagen Booijink zich laten vervangen. Roy Beekelaar kwam voor hem in het veld. Aan de andere kant wist Luboma nog eens gevaarlijk in te schieten maar doelman Leon van Slochteren ketste de bal via zijn vuisten tot hoekschop. De hoekschop werd over gekopt door Jeroen Zantingh.

Na de rust had Tiendeveen al snel op voorsprong kunnen komen bij een vrije bal, die Hans Bakker gevaarlijk in de doelmond bracht bij Jaap Haan maar Roy Beekelaar en Sander Blok konden beiden de voet niet tegen de bal krijgen waardoor er met een wilde trap voor opruiming werd gezorgd. Yusuf Ucan werd vervolgens onderuit gehaald, Roy Beekelaar schoot de vrije bal in de doelmond, die half geruimd werd en vervolgens een rollertje opleverde door Kevin Kerssies die gemakkelijk werd opgepakt. Tiendeveen had de tweede helft het heft goed in handen en zag Sander Blok een goede aanval nog eens over bogen na terugleggen van Beekelaar. Hans Bakker werd vervolgens de doorgang met een greep van Lars Prinsen foutief gestopt wat al de vierde gele kaart betekende voor Sweel. Vier minuten later kwam Tiendeveen toch verdient op voorsprong. Na een ingooi bij de middellijn ging Sander Blok op snelheid aan de haal en knalde de bal vrijkomend hard binnen bij doelman Haan. Amper uitgejuicht of de 3-1 lag er ook al in. Yusuf Ucan ging met een sterke actie meteen na de balverovering richting doelman Haan maar schoof de bal opzij naar de meegekomen Kevin Kerssies, die met een fraaie schijnbeweging zijn directe tegenstander aftroefde en met een laag schot doelman Haan weer liet vissen. Vervolgens ontstond er kort hierna al even een korte heftige discussie over de toegekende treffer aan Sweel, gemaakt nadat Willy Luboma in het duel Hans Bakker een hevig bloedende neus sloeg wat de leidsvrouw ontging. Luboma bracht de bal in de doelmond waar in tweede instantie doelman Van Slochteren werd gepasseerd (3-2). Tiendeveen voelde zich benadeeld maar de treffer werd geteld. Jeffrey Boxma werd kort hierna  de diepte ingestuurd door Ronald Zevenberg en hij kon ook alleen maar met een forse overtreding worden afgestopt. Geel nummer vijf voor Sweel. De vrije bal werd scherp voor het doel geschoten en tekende Yusuf  Ucan weer een treffer aan, die werd echter geannuleerd wegens buitenspel. Yusuf Ucan had de vierde treffer opnieuw voor de thuisclub op zijn schoen toen hij ook door de verdediging heen kwam maar hij knalde rakelings over de kruising van de eerste paal. Vijf minuten later sloeg de vlam in de pan, want bij een duel tussen Bakker en Luboma ging laatst genoemde voor eigen rechter spelen en Bakker fors na het fluitsignaal onderuit duwde. Hierdoor ontstond er tumult waarbij scheidsrechter Ter Bork-Meijer besloot een afkoelingsperiode in te lassen. Na enkele minuten extra pauze gingen de teams toch de laatste vijf minuten uitspelen waarbij Tiendeveen met negen man verder moest, omdat Bakker rood kreeg en Hans ten Kate zijn tweede geel en Sweel met 10 omdat Luboma met rood ook niet verder mocht. In deze vijf minuten moest doelman Haan Jeffrey Boxma net buiten de hoek van de beruchte lijnen nog eens afstoppen. Gevolg nog een gele prent erbij voor Sweel maar het doelpunt was verijdeld en bleef ook uit na de vrije bal. De laatste handeling was van Sweel die zijn laatste doelpoging over de deklat bij doelman Leon van Slochteren zag scheren. Zo was er een zwaarbevochten en toch ook wel verdiende overwinning behaald door de mannen van trainer Michel van Essen.

Opstelling Tiendeveen: Leon van Slochteren, Klaas van Nuil, Ronald Zevenberg, Tijmen de Vries, Hans ten Kate, Hans Bakker, Sander Booijink (40′ Roy Beekelaar), Sander Blok, Jeffrey Boxma, Yusuf Ucan en Kevin Kerssies.

Man van de wedstrijd: Leon van Slochteren.