Tiendeveen onderuit bij Borger (3-0).

08-10-2017

Borger. Tiendeveen heeft zaterdag gemerkt, dat je soms de slimste moeten zijn om de drie punten op je conto te mogen bijschrijven. Gastheer Borger liet de mannen van trainer Michel van Essen het initiatief en counterde zich vanuit een zeer gesloten verdediging naar een 3-0 overwinning. Tiendeveen had de pech vroeg achter te komen zodat Borger hun geliefde spel direct kon gaan uitvoeren. Luuk Kenter (2x) en Albert Stevens lieten de jarige doelman Leon van Slochteren vissen.

Nadat Roy Beekelaar de eerste vrije bal van zo’n 25 meter ruim had overgeschoten en de eveneens jarige Sander Booijink hard naast, liet Luuk Kenter in de 7de min. zien hoe er met een kans om moet worden gegaan en doelman Van Slochteren met een schuiver over het natte gladde veld passeerde(1-0). Sander Blok schot vrij komend nog eens op de goed reagerende doelman Edwin Haandrikman. In de 34ste werd het 2-0 voor Borger waarbij Albert Stevens inglijdend bij de tweede paal binnen knalde. Yusuf Ucan had nog een knappe actie bij de achterlijn en leek neergelegd te worden binnen de beruchte lijnen maar de overigens goed leidende scheidsrechter B. H. Over uit Sneek zag er niets in. Martijn Ulenreef knalde namens Borger nog eens hard over. Kevin Kerssies schoot nog een keer voorlangs en zo bleef de stand 2-0 bij rust.

Vijf minuten na de hervatting scoorde Luuk Kenter voor Borger, die de vrije bal van 18 meter hard binnen schoot, wat eigenlijk de wedstrijd op slot leek te gooien. De omstandigheden werden steeds slechter door de gestage regenval, waardoor het veld moeilijker bespeelbaar werd. Tiendeveen probeerde de stand nog een beter aanzien te geven maar Yusuf Ucan knalde tot twee keer toe op de prima reagerende Borgergoali. Het spel bleef op en neer gaan waarbij Tiendeveen steeds enige druk op de thuisclub had maar geducht moest blijven bij de rappe uitvallen van Borger. Sander Blok dook ook nog eens vrij voor doelman Haandrikman maar ook nu bleef de doelman overeind door de iets te zachte lob onschadelijk te maken. Zo bleef de stand steken op een 3-0 overwinning voor Borger, die de buitenkant van de paal nog eens van afstand raakte maar ook niets opleverde.

Opstelling Tiendeveen: Leon van Slochteren, Klaas van Nuil, Ronald Zevenberg, Tijmen de Vries, Justin Lunenborg (86ste Stuifzand), Jeffrey Boxma, Sander Booijink (80ste Ramses Winter), Sander Blok, Kevin Kerssies, Roy Beekelaar (46ste Michel Moes) en Yusuf Ucan.

Man van de wedstrijd: Ronald Zevenberg