Wedstrijdverslagen

Tiendeveen E1 wint ook laatste competitiewedstrijd

23 mei 2015, VVAK E1 – Tiendeveen E1

Tiendeveen moest voor hun laatste competitiewedstrijd in Kerkenveld spelen tegen VVAK E1. Dit zijn normaal gesproken spannende wedstrijden. Thuis hadden de E’s nipt gewonnen met 5-4. Maar ditmaal was Tiendeveen duidelijk de betere. Met name in de 1e helft speelden de Tiendeveners voortreffelijk. Na een ruststand van 1-5, werd het uiteindelijk 5-10.
De Tiendeveners hadden nog wel meer doelpunten kunnen maken. Met name Joyce had pech in de afwerking. Maar ook aan de andere kant werden nog wel wat kansen gemist. Waarbij ook Simon menig goede redding paraat had. En ook Sander speelde verdedigend sterk. De doelpunten werden gemaakt door Glenn 4x; Daan 3x; Jeffrey 2x en Jan Willem 1x. Tiendeveen eindigde door deze goede overwinning op de 2e plaats in de eindrangschikking. Ze behaalden uit 10 wedstrijden 27 punten, evenveel als de kampioen HZVV E3. Alleen had HZVV een aanmerkelijk beter doelsaldo. Maar een 2e plaats in de 2e klasse is een voortreffelijke prestatie.
Volgend seizoen zullen al deze E’s te zien zijn in de competitie voor de D-pupillen (op groot veld)Tiendeveen E1 bindt ook VCG E2 aan zegekar

16 mei 2015, Tiendeveen E1 – VCG E2

De E’s speelden een thuiswedstrijd tegen buurman VCG E2. De uitwedstrijd hadden de Tiendeveners gewonnen met 2-4. En ook nu werden de drie punten binnengehaald.
De 1-0 viel al vrij snel na de aftrap. Een prima afstandsschot van Jeffrey liet de keeper kansloos. Tiendeveen was duidelijk de betere, maar vergat het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Menige kans werd gemist. Joyce was dichtbij een doelpunt, maar schoot net voorlangs. Jan Willem kreeg 3 kansen op rij, maar had pech in de afwerking. Een oude voetbalwet ging ook vandaag weer op. Als je zelf de kansen niet maakt, valt het doelpunt aan de andere kant. VCG kwam dan ook tegen alle verhoudingen in op gelijke hoogte, 1-1. En even later kwamen de Geesbruggers zelfs op voorsprong. Uit een goede counter werd de 1-2 binnengetikt. Maar de Tiendeveners zetten voor de rust de zaken toch recht. De 2-2 werd gemaakt door Glenn, die goed attent was nadat de keeper een schot van Damian losliet. Snel daarna viel de 3-2. Een goede aanval werd door Glenn afgerond.
Na rust werd de wedstrijd snel beslist. De verdedigers Julian en Sander hadden het gemakkelijk. En ook keeper Simon, niet helemaal fit, had het redelijk rustig. Na een mooie aanval via Glenn, Alicia en Damian rondde Jan Willem goed af, 4-2. Even later had Jeffrey een goede actie en maakte hij de 5-2. De 6-2 keam ook van de voet van Jeffrey. Het slotakkoord kwam van Alicia. Met een mooi geplaatste boogbal zorgde zij voor de 7-2. Even later floot de prima leidende scheidsrechter voor het laatst. Volgende week spelen de E’s hun laatste competitiewedstrijd uit tegen VVAK E1.Sterke comeback Tiendeveen E1

4 april 2015, Tiendeveen E1 – VVAK E1

Tiendeveen E1 speelde een thuiswedstrijd tegen VVAK E1. Inzet van dit duel was de 2e plaats. Een heuse topper dus, waarbij de teams goed aan elkaar gewaagd waren.
In het begin van de wedstrijd waren de gasten uit Alteveer/Kerkenveld de betere. De Tiendeveners begonnen een beetje te slap aan de wedstrijd en kwamen ook al snel achter. De 0-1 viel uit een corner. En de 0-2 liet niet lang op zich wachten. Het was een ongelukkig eigen doelpunt van Damian. Tiendeveen bleek dan toch wakker geschud en begon beter te spelen. De aansluitingstreffer werd gemaakt door Glenn. Een mooi afstandsschot viel net onder de lat binnen 1-2. Een paar minuten later werd het gelijk. Na een goede aanval tikte Damian de 2-2 van dichtbij binnen. De Tiendeveners dachten zo even door te drukken, maar hierdoor werd de verdediging wel een beetje verwaarloosd en was het toch weer VVAK dat scoorde, 2-3. VVAK kreeg zelfs kansen op meer, maar Simon stak net als de laatste weken in een uitstekende vorm en had een aantal prachtige reddingen. Toch viel de 2-4 alsnog vlak voor rust uit een goede counter.
In de 2e helft stond de verdediging van Tiendeveen een stuk beter. Julian en Sander hadden de aanvallers van VVAK veel beter onder controle. Hierdoor kreeg Tiendeveen veel meer grip op de wedstrijd. De 3-4 viel na 7 minuten in de 2e helft. Glenn soleerde langs een aantal VVAK verdedigers, gaf goed af op Jan Willem, die hierna prima afmaakte. Tiendeveen probeerde de gelijkmaker te forceren en dit lukte uiteindelijk dan ook. Dylano kwam zo’n 10 meter voor het doel aan de bal, maakte zichzelf goed vrij en schoot goed binnen, 4-4. Niet lang na deze gelijkmaker kwam Tiendeveen voor het eerst op voorsprong. De 5-4 kwam van de voet van Glenn. Een mooie boogbal liet de keeper kansloos.
De slotfase was zinderend. Beide ploegen kregen kansen. Larenza brak nog een keer door, maar zij schoot net voorlangs. En ook VVAK kreeg kansen, maar Simon was simpelweg niet meer te passeren. Zo bleven de 3 punten in Tiendeveen en hebben de E’s de 2e plaats stevig in handen. Volgende week zijn de E’s vrij.Tiendeveen E1 wint derby

28 maart 2015, VCG E2 – Tiendeveen E1

De E’s speelden hun 4e competitiewedstrijd in Geesbrug tegen VCG E2. het was wederom een wedstrijd waar de teams goed aan elkaar gewaagd waren.
Tiendeveen begon niet al te sterk aan de wedstrijd. De eerste kansen waren voor VCG en voetballers uit Geesbrug kwamen dan ook op voorsprong, 1-0. Tiendeveen kwam gaandeweg de 1e helft wel wat beter in hun spel en creëerden ook de eerste kansen. De gelijkmaker viel uit een corner. Alicia zette voor, waarna Glenn met links binnenschoot, 1-1. Even later kwamen de Tiendeveners op voorsprong. Julian had een goede actie aan de rechterkant, waarna hij een mooie pass op Dylano gaf. Deze kon vrij op de keeper aflopen en rondde goed af, 1-2.
De voorsprong was echter van korte duur. Na een miscommunicatie achterin bij Tiendeveen was het 2-2. De E’s kregen nog enkele grote kansen voor rust, maar Larenza scoorde net niet. Evenals Glenn, die vrij voor de keeper niet af wist te ronden. Jeffrey had nog een prima solo, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. De ruststand was dus 2-2.
In de 2e helft bleef het spel op en neer golven. Tiendeveen mocht van geluk spreken dat Simon weer in blakende vorm verkeerde en menig redding paraat had. Het doelpunt viel voor Tiendeveen dan ook aan de goede kant. Na een afgeslagen bal schoot Jeffrey de bal snoeihard binnen, 2-3. Even later brak Joyce nog een keer door, maar haar werd nog net een voet dwarsgezet door een VCG verdediger.
De verdedigers Julian, Larenza, Sander en Jan Willem kregen de aanvallers van VCG beter onder controle. Toen even later de 2-4 viel was het pleit beslecht. De 2-4 was een mooie goal. Na een kort genomen corner door Jeffrey op Glenn, maakten ze een dubbele één-twee, waarna Glenn de bal voorzette en Jan Willem uitstekend binnenschoot.
Tiendeveen kon zo weer 3 punten bijschrijven en hun plaats in de top 3 blijft hierdoor gehandhaafd. Volgende week staat de topper op het programma tegen VVAK E1. De inzet is dan de 2e plaats. De E’s spelen deze wedstrijd thuis, aanvang 11.00 uur.Tiendeveen E1 nipt langs De Weide E4

21 maart 2015, Tiendeveen E1 – De Weide E4

De E’s van Tiendeveen speelden hun derde wedstrijd thuis tegen De Weide E4. Het werd een spannende strijd waarbij Tiendeveen uiteindelijk aan het langste eind trok.
Het begin van de wedstrijd was voor de thuisclub, maar de eerste kansen werden echter niet benut. Het dichtst bij een doelpunt was nog Joyce, maar zij had pech en trof de paal. De 1-0 kwam er toch na een prima aanval. Julian passte naar Jan Willem. Deze ging goed door aan de rechterkant en zijn prima voorzet werd in één keer goed binnengeschoten door Dylano.
Na deze achterstand kwam De Weide toch beter in de wedstrijd. De eerste kansen waren er, maar Simon wist zijn doel eerst nog goed schoon te houden. Maar uit een goede counter viel vijf minuten voor rust toch de gelijkmaker, 1-1. Tiendeveen kwam voor het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter P. Smand, toch opnieuw op voorsprong. Glenn had een goede actie, passeerde een aantal spelers en rondde bekwaam af, 2-1.
In de tweede helft bleef het aanvankelijk gelijk opgaan. Beide teams kregen kansen. Toch was het Tiendeveen die weer als eerste scoorde. Na een scrimmage voor het doel van De Weide was het uiteindelijk Damian die het laatste tikje gaf, 3-1. De Weide bleef in een goed resultaat geloven en de 3-2 liet dan ook niet lang op zich wachten. Dit was halverwege de tweede helft.
Tiendeveen kwam in het laatste gedeelte van de wedstrijd meer en meer onder druk te staan. Simon groeide uit tot de man van de wedstrijd met meerdere uitstekende reddingen. De voorsprong werd zo over de eindstreep gesleept en de drie punten konden bijgeschreven worden op het conto van Tiendeveen. De E’s staan momenteel op een derde plaats.
Volgende week volgt een uitwedstrijd tegen VCG E2 op het programma, aanvang 09.00 uur.IJzersterk Tiendeveen E1 pakt drie punten

14 maart 2015: Tiendeveen E1 – Vitesse ’63 E1

Tiendeveen E1 moest voor hun tweede competitiewedstrijd thuis spelen tegen Vitesse ’63 E1. Dit leek een zware klus te worden, want Vitesse had hun eerste wedstrijd gewonnen en Tiendeveen verloren. Maar de E’s waren duidelijk beter op dreef dan vorige week.
De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en trok het initiatief direct naar zich toe. Dit leverde enkele kansjes op, maar o.a. Daan en Alicia wisten niet te scoren. Toch kwam Tiendeveen op voorsprong. Glenn ging goed door en gaf een goede voorzet, waarna Dylano met links prima afrondde, 1-0. De E’s bleven de bovenliggende partij. De verdediging onder leiding van Julian en Sander stond uitstekend te voetballen. Sander had ook aanvallend zeker zijn aandeel en kan terug kijken op een prima wedstrijd. Tiendeveen bleef kansjes creëren en Daan wist de 2-0 te scoren. Het werd voor rust zelfs nog 3-0. Glenn had weer een goede actie en passte op Dylano, die wederom met links binnenschoot.
Na de rust kreeg Vitesse wel wat meer kansen dan in de eerste helft, maar Simon was vandaag buitengewoon goed op dreef en was simpelweg niet te passeren. Glenn wist na een minuut op acht in de tweede helft de 4-0 te maken. Dit leek de definitieve beslissing. Even later ging Daan goed door aan de rechterkant, knokte zich langs een aantal verdedigers en passte keurig naar Glenn, die allen voor de keeper rustig de 5-0 binnenschoot. Het halve dozijn werd vol gemaakt door Jan Willem. Sander maakte een goede achte en zette Jan Willem vrij voor de keeper. Deze rondde goed af: 6-0.
De Tiendeveners kunnen terugkijken op een uitstekende teamprestatie. Volgende week spelen ze wederom thuis. Dan is de tegenstander De Weide E4, aanvang 11.00 uur.Slecht begin competitie Tiendeveen E1

7 maart 2015, HZVV E3 – Tiendeveen E1

Tiendeveen E1 moest voor hun eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie aantreden tegen HZVV E3. De Tiendeveners zijn een klasse gepromoveerd van de derde naar de tweede klasse en moesten duidelijk nog even wennen aan het hogere niveau.
De 1-0 voor HZVV viel direct al na de aftrap. De Tiendeveners waren nog niet goed bij de les. Even later viel toch de 1-1. Glenn ging goed door aan de linkerkant en schoot binnen. De 2-1 viel snel hierna. Toch werd het nog 2-2. Wederom was Glenn de doelpuntenmaker. Hierna was HZVV de bovenliggende partij en liepen uit naar een 5-2 ruststand.
De E’s van Tiendeveen speelden zeker niet op hun best. Direct na rust viel de 6-2 en niet lang daarna de 7-2. Dit leek de definitieve beslissing. Toch kwam Tiendeveen nog even terug. Eerst door een eigen doelpunt van HZVV. Het werd hiermee 7-3. Even later maakte Glenn de 7-4. Toen Dylano daarna de 7-5 binnenschoot leek het toch nog spannend te kunnen worden. Maar toen HZVV de 8-5 maakte was de wedstrijd gelopen. De 9-5 was het slotpunt van deze wedstrijd.
De Tiendeveners zullen er volgende week een stapje bij moeten doen als Vitesse’63 E1 op bezoek komt. Aanvang van deze wedstrijd is 11.00 uur.Tiendeveen E1 wint ook laatste competitiewedstrijd

6 december 2014, Elim E2 – Tiendeveen E1

De E’s van Tiendeveen moesten voor hun laatste wedstrijd in de najaarscompetitie aantreden tegen Elim E2. Dit leek op voorhand een makkie. Elim stond helemaal onderaan met 0 punten, maar het liep toch anders. Dit kwam ook doordat menig Tiendevener niet al te fit was. Het was een gehoest en gekuch van jewelste . Diverse Tiendeveners speelden dan ook niet hun beste wedstrijd. Een positieve uitzondering was Joyce, zij speelde wel een prima wedstrijd.
Tiendeveen kwam wel op voorsprong. Glenn had een goede actie en rondde goed af, 0-1. Even later stond het echter alweer gelijk, 1-1. Toch kwam Tiendeveen weer op voorsprong. Dylano had een goede pass op Jan Willem. Deze schoot hard binnen, 1-2. Elim kwam voor de rus toch weer op gelijkt hoogte. Julian kon de aanvallers van Elim niet tegenhouden. Zij lieten ook Simon kansloos, 2-2. Dit was ook de ruststand.
Na de rust was het wederom Tiendeveen die het eerst scoorde. Dit keer was het Dylano, die de bal binnenschoot, 2-3. De wedstrijd was volstrekt in evenwicht en Elim maakte even later weer gelijk, 3-3. Na deze 3-3 duurde het niet lang voordat Elim voor het eerst op voorsprong kwam, na een goed afstandsschot, 4-3. Maar Tiendeveen was niet uit het veld geslagen. De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. Glenn schoot, de keeper liet de bal los, waarna Daan attent reageerde en de bal binnen tikte, 4-4. Snel daarna maakte Dylano zijn tweede doelpunt en hij zette Tiendeveen dus weer op voorsprong, 4-5. Maar Elim bleef in een goed resultaat geloven en zij wisten opnieuw de gelijkmaker te produceren, 5-5. We zaten inmiddels al in de slotfase van de wedstrijd. De beslissing viel een aantal minuten voor tijd. Het was het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Een hard afstandsschot van Jan Willem bleek de winnende treffer te zijn, 5-6. Het was geen al te beste wedstrijd, maar het pleit voor de Tiendeveners dat ze toch op karakter deze wedstrijd gewonnen hebben. Tiendeveen E1 is door deze overwinning op de 2e plaats geëindigd in de najaarscompetitie. Zij hebben uit 11 wedstrijden 30 punten behaald. Het doelsaldo is 71 doelpunten voor en 30 tegen. Een prima prestatie!Tiendeveen E1 verslaat Hoogeveen E3

29 november 2014, Tiendeveen E1 – Hoogeveen E3

De E-s van Tiendeveen hadden een thuiswedstrijd tegen Hoogeveen E3. Deze wedstrijd werd gespeeld onder bijzonder koude omstandigheden, maar het werd toch een alleraardigste wedstrijd.
De Hoogeveners waren in de 1e helft gelijkwaardig aan de Tiendeveners. Hoogeveen kwam dan ook op voorsprong, 0-1. Even later kwam Tiendeveen langszij. Glenn had een goede solo en schoot de bal prima in de bovenhoek. Hoogeveen kwam toch weer op voorsprong. Na een goede aanval werd er prima afgerond, 1-2. Tiendeveen produceerde even later wederom de gelijkmaker. Glenn rondde goed af, 2-2. Even later was de hattrick van Glenn compleet, toen hij de 3-2 binnenschoot. het spel bleef heen en weer golven en het duurde niet lang of de stand was weer gelijk. Toch kwam Tiendeveen voor de rust nog weer op voorsprong. Na een goede aanval rondde Larenza bekwaam af, 4-3. Dit was ook de ruststand.
Na de rust werd Tiendeveen meer en meer de bovenliggende partij. Na een mooie aanval via de rechter kant, kwam dan ook de 5-3 op de borden. Alicia had een mooie voorzet, die door Jan Willem prima werd binnengeschoten. Maar Hoogeveen gaf zich nog niet gewonnen en uit een counter werd de 5-4 binnengetrapt. Nog even later moest de goed leidende scheidsrechter, P. Smand, Hoogeveen een penalty toekennen. Damian maakte een handsbal. De penalty werd echter uitstekend gestopt door Simon. Snel na deze gemiste penalty scoorde Tiendeveen. Sander bediende Dylano, die raak schoot, 6-4. De definitieve beslissing viel vlot hierna. Wederom moest de scheidsrechter een penalty toekennen. Deze keer echter aan Tiendeveen, nadat een Hoogeveense speler hands had gemaakt. Glenn schoot deze penalty onberispelijk binnen, 7-4. Even later bekroonde Larenza haar prima wedstrijd met haar tweede goal. Ze brak door en schoot de bal, oog in oog met de keeper, goed in de hoek, 8-4. Dit was tevens de einduitslag.
Na deze prima teamprestatie konden de Tiendeveners weer 3 punten bijschrijven. Zij handhaven zich hierdoor op de tweede plaats. Volgende week staat de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. Dit is een uitwedstrijd tegen Elim E2, aanvang 10.00 uur.Tiendeveen E1 pakt wederom 3 punten

22 november 2014, De Weide E7 – Tiendeveen E1

Tiendeveen E1 moest in Hoogeveen aantreden tegen De Weide E7. Deze wedstrijd moest in theorie gewonnen kunnen worden en dat bleek in de praktijk ook het geval.
Tiendeveen begon goed aan de wedstrijd en creëerde direct een overwicht. De kansen volgden elkaar in rap tempo op. Maar De Weide had een uitstekende keeper, die moeilijk te kloppen bleek. Toch kwam Tiendeveen op voorsprong. Daan had een goede actie; hij passeerde tweee man en schoot onberispelijk raak, 0-1. Even later zorgde Daan ook voor de 0-2. Glenn zette hem goed vrij voor de keeper, waarna Daan opnieuw goed afrondde. Dylano, Jan Willem, Larenza, Glenn en Alicia; ze kregen allemaal kansen om de score voor de rust uit te bouwen, maar dit lukte niet. Integendeel zelfs, want uit één van de spaarzame counters van De Weide viel de 1-2. Dit was tevens de ruststand.
Door deze stand was er toch nog wel sprake van enige spanning.
In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Tiendeveen viel aan en De Weide kwam er af en toe gevaarlijk uit met een counter. Simon moest nog wel enkele keren ingrijpen, maar de verdedigers Sander en Julian hadden de boel wel goed onder controle. En ook zij gingen zich steeds meer met de aanval bemoeien. Met name Sander kreeg ook nog wat mogelijkheden, maar ook hij had geen geluk in de afwerking. Uit één van de talrijke kansen viel dan halverwege de tweede helft toch de 1-3. Uit een scrimmage voor het doel van De Weide schoot Jan Willem de 1-3 binnen. Na deze treffer was het verzet van De Weide gebroken. Snel na de 1-3 viel de 1-4. Glenn soleerde door de verdediging van De Weide en rondde goed af. De 1-5 was een fraaie treffer. Alicia schoot de bal vanaf de zijkant over de keeper in de verre hoek. Het slotdoelpunt kwam van de voet van Daan. Sander schoot de bal op doel, de keeper redde wederom uitstekend, maar moest een rebound weggeven. Deze werd door Daan goed binnengetikt, 1-6. Dit was dus de eindstand.
Volgende week spelen de E’s een thuiswedstrijd tegen Hoogeveen E3, aanvang 10.45 uur.