1etemplate

Wedstrijdverslagen

Tiendeveen onderuit bij Borger (3-0).

Borger. Tiendeveen heeft zaterdag gemerkt, dat je soms de slimste moeten zijn om de drie punten op je conto te mogen bijschrijven. Gastheer Borger liet de mannen van trainer Michel van Essen het initiatief en counterde zich vanuit een zeer gesloten verdediging naar een 3-0 overwinning. Tiendeveen had de pech vroeg achter te komen zodat Borger hun geliefde spel direct kon gaan uitvoeren. Luuk Kenter (2x) en Albert Stevens lieten de jarige doelman Leon van Slochteren vissen.

Nadat Roy Beekelaar de eerste vrije bal van zo’n 25 meter ruim had overgeschoten en de eveneens jarige Sander Booijink hard naast, liet Luuk Kenter in de 7de min. zien hoe er met een kans om moet worden gegaan en doelman Van Slochteren met een schuiver over het natte gladde veld passeerde(1-0). Sander Blok schot vrij komend nog eens op de goed reagerende doelman Edwin Haandrikman. In de 34ste werd het 2-0 voor Borger waarbij Albert Stevens inglijdend bij de tweede paal binnen knalde. Yusuf Ucan had nog een knappe actie bij de achterlijn en leek neergelegd te worden binnen de beruchte lijnen maar de overigens goed leidende scheidsrechter B. H. Over uit Sneek zag er niets in. Martijn Ulenreef knalde namens Borger nog eens hard over. Kevin Kerssies schoot nog een keer voorlangs en zo bleef de stand 2-0 bij rust.

Vijf minuten na de hervatting scoorde Luuk Kenter voor Borger, die de vrije bal van 18 meter hard binnen schoot, wat eigenlijk de wedstrijd op slot leek te gooien. De omstandigheden werden steeds slechter door de gestage regenval, waardoor het veld moeilijker bespeelbaar werd. Tiendeveen probeerde de stand nog een beter aanzien te geven maar Yusuf Ucan knalde tot twee keer toe op de prima reagerende Borgergoali. Het spel bleef op en neer gaan waarbij Tiendeveen steeds enige druk op de thuisclub had maar geducht moest blijven bij de rappe uitvallen van Borger. Sander Blok dook ook nog eens vrij voor doelman Haandrikman maar ook nu bleef de doelman overeind door de iets te zachte lob onschadelijk te maken. Zo bleef de stand steken op een 3-0 overwinning voor Borger, die de buitenkant van de paal nog eens van afstand raakte maar ook niets opleverde.

Opstelling Tiendeveen: Leon van Slochteren, Klaas van Nuil, Ronald Zevenberg, Tijmen de Vries, Justin Lunenborg (86ste Stuifzand), Jeffrey Boxma, Sander Booijink (80ste Ramses Winter), Sander Blok, Kevin Kerssies, Roy Beekelaar (46ste Michel Moes) en Yusuf Ucan.

Man van de wedstrijd: Ronald ZevenbergTiendeveen doet zichzelf met 3-3 tekort bij Helpman.

Haren. In de eerste competitiewedstrijd voor de mannen van trainer Michel van Essen werd er in de slotminuten nog twee punten verspeeld. Na een 1-0 achterstand bij rust wist Tiendeveen tot twee keer toe op voorsprong te komen en leek de wedstrijd met een 2-3 overwinning te gaan afsluiten. Al na 23 minuten speelde Tiendeveen met een man meer alleen had de leidsman moeite om consequent te zijn, Daniel Mennes werd weggezonden (met de hand een scoringskans wegnemen) en kort daarna met eenzelfde vergrijp van doelman Silles, die een doelpunt wist te voorkomen (hands buiten zijn strafschopgebied) van Roy Beekelaar. Hier was de rode kaart ook op zijn plaats geweest. Dit vond de leidsman te gewaagd om binnen het half uur twee spelers weg te zenden van de thuisclub. Na rust werd Kevin Kerssies bij Tiendeveen de grote man met zijn drie treffers.

Al in de tweede minuut leek Yusuf Ucan dwars door het centrum al alleen op doelman Silles aan te kunnen maar werd onterecht afgevlagd door de assistent. Helpman zag doelman Leon van Slochteren vervolgens goed ingrijpen toen Jazzley Rozema in de doelmond mocht schieten. Met hulp van Ronald Zevenberg werd de bal geruimd. Dezelfde Zevenberg wist kort daarna met een lange bal Kevin Kerssies weg te sturen, die zijn schot naast zag ketsen. Yusuf Ucan profiteert bijna van geklungel in de Groninger defensie maar de doelman knalde uitlopend de bal nog net over de zijlijn. In de 23ste min. leek Tiendeveen de score te gaan openen maar Daniel Mennes grabbelde de bal nog net voor de voeten van Ucan weg zodat hij samen met Beekelaar en Kerssies alleen op de doelman aan zouden kunnen. Rood was het gevolg voor deze laatste man, de toegekende vrije bal werd over geschoten door Beekelaar. Tijmen de Vries zag zijn doelpunt na een hoekschop afgekeurd toen hij de hoge bal binnen ketste via zijn bovenarm. In de 32ste minuut wist Helpman met een van hun schaars goed lopende aanvallen de score te openen. Nu was Jazzley Rozema wel succesvol, 1-0. Drie minuten later had Sander Blok de gelijkmaker al op zijn schoen maar hijschoot net naast. Vervolgens had Roy Beekelaar tot twee keer toe geen succes waarbij doelman Silles beide keren met zijn voeten redding bracht. Tiendeveen kreeg wel druk door de man meer situatie maar de doelman was het struikelblok. Zo knalde Sander Blok en opnieuw Roy Beekelaar kort achter elkaar op de goed reagerende doelman.

Vijf minuten na rust kwam Tiendeveen langszij, Kevin Kerssies knalde de voorzet van Hans Bakker snoeihard met een diagonaal schot binnen (1-1). Na eerst nog eenzelfde situatie gemist te hebben , maakte Kerssies in de 58ste min. wel de 1-2. Nu omzeilde hij de buitenspelval van de gastheren en liet doelman Silles kansloos. Helpman probeerde weer terug te komen in de wedstrijd en Leon van Slochteren moest dan ook ingrijpen na een schot van Tijmen Roepel. De ingewisselde Jeffrey Boxma kreeg meteen al een kansje maar hij schoot te slap in waardoor de doelman redding bracht. Helpman kwam toch langszij, Tijmen van Roepel maakte goed gebruik van de geboden ruimte vanaf de rechterflank en scoorde de 2-2. Helpman had zelfs nog een grote kans maar doelman Leon van Slochteren bracht prima redding door tot twee keer toe de bal te keren. Aan de andere kant ging Yusuf Ucan op snelheid het strafschopgebied binnen en werd hard onderuit gehaald, wat een strafschop betekende. Kevin Kerssies scoorde vanaf de stip de 2-3. Met nog enkele minuten op de klok leek de winst binnen maar de leidsman constateerde, tot ieders verbazing in de 90ste min. vanaf de middellijn dat Leon van Slochteren hands zou hebben gemaakt bij zijn uittrap. Helpman benutte deze buitenkans ten volle, want Tim van Dorp schoot de bal langs de muur binnen (3-3). In de extra tijd had Jeffrey Boxma nog bijna de winst binnen geknald maar opnieuw bracht doelman Silles met een voetreflex redding. Zo heeft Tiendeveen een zichzelf tekort gedaan maar geeft de wedstrijd wel vertrouwen.

Opstelling Tiendeveen: Leon van Slochteren, Klaas van Nuil, Ronald Zevenberg, Tijmen de Vries, Justin Lunenborg (78′ Ramses Winter), Hans Bakker, Sander Booijink, Sander Blok, Kevin Kerssies, Roy Beekelaar (60′ Jeffrey Boxma) en Yusuf Ucan.

 

Man van de wedstrijd: Kevin Kerssies.Zwaar bevochten winst Tiendeveen op Sweel (3-2).

Tiendeveen. In de eerste thuiswedstrijd voor Tiendeveen werd een zwaar bevochten overwinning uit het vuur gesleept tegen Sweel, het werd een 3-2 winstpartij waarin veel kaarten vielen en zelfs moest vijf minuten voor het einde, scheidsrechter J. ter Bork – Meijer een korte afkoelingsperiode inlassen om alles weer in het gareel te krijgen. Na de negentig minuten voluit te hebben gespeeld en de kruitdampen opgetrokken waren stond de 3-2 winst op het scorebord.

De gehele wedstrijd vond plaats in de regen waarbij het veld toch goed bespeelbaar was. De eerste actie was een stevige overtreding op Sweler spits Willy Luboma van Hans ten Kate. De toegekende vrije bal werd nipt naast gekopt door Egbert Vugteveen. Sander Booijink wist met een splijtende pass vervolgens Jeffrey Boxma te bereiken, die vrij voor doelman Jaap Haan verscheen en met een diagonaal schot kansloos liet. (1-0). Lang kon Tiendeveen niet van de voorsprong geniet, want in de 11′ min. prikte in zijn tweede poging Rick ter Avest de gelijkmaker binnen al leek er een buitenspel situatie aan vooraf te gaan (1-1). Tien min. later knalde Kevin Kerssies een vrije bal via de muur nog eens naast. De gasten zagen een goed lopende aanval niets opleveren toen Vugteveen de bal liet afzwaaien. De goed op dreef zijnde Sander Booijink werd tot twee keer toe fors aangepakt wat Sweel twee gele prenten opleverde maar Tiendeveen verder niets. Toen voor de derde keer Booijink leek door te breken werd hij opnieuw fors getorpedeerd wat Jeroen Zantingh van Sweel een gele kaart opleverde. De resterende vrije bal schoot Kerssies vervolgens via de muur in de handen van doelman Haan. Kort daarna moest de aangeslagen Booijink zich laten vervangen. Roy Beekelaar kwam voor hem in het veld. Aan de andere kant wist Luboma nog eens gevaarlijk in te schieten maar doelman Leon van Slochteren ketste de bal via zijn vuisten tot hoekschop. De hoekschop werd over gekopt door Jeroen Zantingh.

Na de rust had Tiendeveen al snel op voorsprong kunnen komen bij een vrije bal, die Hans Bakker gevaarlijk in de doelmond bracht bij Jaap Haan maar Roy Beekelaar en Sander Blok konden beiden de voet niet tegen de bal krijgen waardoor er met een wilde trap voor opruiming werd gezorgd. Yusuf Ucan werd vervolgens onderuit gehaald, Roy Beekelaar schoot de vrije bal in de doelmond, die half geruimd werd en vervolgens een rollertje opleverde door Kevin Kerssies die gemakkelijk werd opgepakt. Tiendeveen had de tweede helft het heft goed in handen en zag Sander Blok een goede aanval nog eens over bogen na terugleggen van Beekelaar. Hans Bakker werd vervolgens de doorgang met een greep van Lars Prinsen foutief gestopt wat al de vierde gele kaart betekende voor Sweel. Vier minuten later kwam Tiendeveen toch verdient op voorsprong. Na een ingooi bij de middellijn ging Sander Blok op snelheid aan de haal en knalde de bal vrijkomend hard binnen bij doelman Haan. Amper uitgejuicht of de 3-1 lag er ook al in. Yusuf Ucan ging met een sterke actie meteen na de balverovering richting doelman Haan maar schoof de bal opzij naar de meegekomen Kevin Kerssies, die met een fraaie schijnbeweging zijn directe tegenstander aftroefde en met een laag schot doelman Haan weer liet vissen. Vervolgens ontstond er kort hierna al even een korte heftige discussie over de toegekende treffer aan Sweel, gemaakt nadat Willy Luboma in het duel Hans Bakker een hevig bloedende neus sloeg wat de leidsvrouw ontging. Luboma bracht de bal in de doelmond waar in tweede instantie doelman Van Slochteren werd gepasseerd (3-2). Tiendeveen voelde zich benadeeld maar de treffer werd geteld. Jeffrey Boxma werd kort hierna  de diepte ingestuurd door Ronald Zevenberg en hij kon ook alleen maar met een forse overtreding worden afgestopt. Geel nummer vijf voor Sweel. De vrije bal werd scherp voor het doel geschoten en tekende Yusuf  Ucan weer een treffer aan, die werd echter geannuleerd wegens buitenspel. Yusuf Ucan had de vierde treffer opnieuw voor de thuisclub op zijn schoen toen hij ook door de verdediging heen kwam maar hij knalde rakelings over de kruising van de eerste paal. Vijf minuten later sloeg de vlam in de pan, want bij een duel tussen Bakker en Luboma ging laatst genoemde voor eigen rechter spelen en Bakker fors na het fluitsignaal onderuit duwde. Hierdoor ontstond er tumult waarbij scheidsrechter Ter Bork-Meijer besloot een afkoelingsperiode in te lassen. Na enkele minuten extra pauze gingen de teams toch de laatste vijf minuten uitspelen waarbij Tiendeveen met negen man verder moest, omdat Bakker rood kreeg en Hans ten Kate zijn tweede geel en Sweel met 10 omdat Luboma met rood ook niet verder mocht. In deze vijf minuten moest doelman Haan Jeffrey Boxma net buiten de hoek van de beruchte lijnen nog eens afstoppen. Gevolg nog een gele prent erbij voor Sweel maar het doelpunt was verijdeld en bleef ook uit na de vrije bal. De laatste handeling was van Sweel die zijn laatste doelpoging over de deklat bij doelman Leon van Slochteren zag scheren. Zo was er een zwaarbevochten en toch ook wel verdiende overwinning behaald door de mannen van trainer Michel van Essen.

Opstelling Tiendeveen: Leon van Slochteren, Klaas van Nuil, Ronald Zevenberg, Tijmen de Vries, Hans ten Kate, Hans Bakker, Sander Booijink (40′ Roy Beekelaar), Sander Blok, Jeffrey Boxma, Yusuf Ucan en Kevin Kerssies.

Man van de wedstrijd: Leon van Slochteren.Tiendeveen heeft weinig moeite met VVAK (8-0).

Tiendeveen. In de tweede bekerwedstrijd ontving de mannen van trainer Michel van Essen streekgenoot VVAK. In de eerste 20 minuten was de wedstrijd in evenwicht waarbij Tiendeveen slordig speelde. Toen in de 35ste minuut Yusuf Ucan de score opende voor de thuisclub ging het snel en stond er bij rust al een 4-0 voorsprong in het boekje van scheidsrechter Annen uit Hoogeveen. Na rust wisten de gasten geen vuist te maken en werd de score in een regelmatig tempo opgevoerd naar de uiteindelijke 8-0 eindstand.

VVAK had de eerste mogelijkheid maar Marco Jonkman schoot de vrije bal net buiten het strafschopgebied van Leon van Slochteren in de muur. Hans Bakker tekende het eerste schot voor Tiendeveen aan maar Jurgen Mulderij, die van Tiendeveen naar VVAK is getransfereerd, kon gemakkelijk ingrijpen. In deze fase viel er weinig te genieten voor de supporters van beide teams. Trainer Rudy Woltinge had wel de pech, dat hij in het eerste gedeelte al twee keer gedwongen moest wisselen door blessureleed. Roy Beekelaar schoot na 27ste  een vrije bal hard op de vuisten van Mulderij die daarmee de eerste treffer voorkwam. Toch moest de doelman kort daarna in twee minuten ook twee keer de bal uit het doel halen. Yusuf Ucan stuurde Sander Blok alleen op Mulderij af en die hij simpel passeerde. Direct daarna werd bij de balherovering dezelfde Yusuf Ucan in de diepte bediend en nu tekende hijzelf de 2-0 aan. Erik Sieders had voor de gasten kort daarna de spanning terug kunnen brengen maar hij kwam net tekort om de bal binnen te tikken waardoor Leon van Slochteren de bal kon klemmen. Kort daarna glipte Kevin Kerssies door de verdediging van VVAK en legde de bal opzij naar de meegekomen Roy Beekelaar die de bal binnen kon schuiven (3-0). Nog net voor rust werd Yusuf Ucan binnen de 16 onderuitgehaald en Roy Beekelaar schoot vanaf de stip de 4-0 ruststand achter Mulderij.

Na de thee kopte Yusuf Ucan al na drie minuten de voorzet van Kevin Kerssies fraai binnen wat de 5-0 betekende. VVAK creëerde eigenlijk geen enkel gevaar meer aan. Na 58’ kwam Klaas van Nuil over de rechterflank goed op en legde de bal af op Sander Booijink, die van ruim 20 m. de bal hard binnen schoot (6-0). Sander Booijink kwam kort daarna nog eens goed door het centrum van VVAK op maar zag zijn inzet nog net door een verdediger van de lijn gehaald. Trainer Van Essen wisselde vervolgens drie keer, toch bleef de druk naar voren onverminderd voor Tiendeveen. Toch werd de score pas in de slotfase naar de 8-0 eindstand gebracht. Eerst bracht Yusuf Ucan met een sterke actie waarin hij de bal voor schoot en die binnen geschoten zag door een verdediger van VVAK. Het slotakkoord werd door Kevin Kerssies gezet, want in de rappe counter schoot hij in tweede instantie de bal achter doelman Jurgen Mulderij binnen. Kort daarna floot Scheidsrechter Annen, die een gemakkelijke middag kende voor het eindsignaal.

Opstelling Tiendeveen: Leon van Slochteren, Klaas van Nuil, Ronald Zevenberg, Hans ten Kate, Hans Bakker (61ste Justin Lunenborg), Sander Booijink (61ste  Michel Moes), Sander Blok, Tijmen de Vries, Yusuf Ucan, Roy Beekelaar (61ste  Denny Stuifzand) en Kevin Kerssies.Tiendeveen verliest bij SVN ’69 in doelpuntenfestijn (7-5).

Nijeveen. De mannen van trainer Michel van Essen hebben voor een talrijk publiek er samen met gastheer SVN ’69, die uitkomt in de derde klasse, een spektakel van weten te maken. Na een 2-0 ruststand voor de thuisclub leverde het tweede bedrijf 10 doelpunten op gelijkelijk verdeeld (5-5) waardoor er een 7-5 nederlaag geslikt moest worden door Tiendeveen.

SVN’69 begon sterk aan de wedstrijd en Tiendeveen kreeg na vijf minuten de eerste treffer tegen. Denzel van Halen had eerste nog twee mogelijkheden laten liggen ook al omdat doelman Leon van Slochteren meteen goed in de wedstrijd zat. De derde kans was wel raak toen er slordig bal verlies werd geleden zodat Van Halen van dichtbij de score opende (1-0). Na een kwartier kwam Tiendeveen er voor de eerste keer goed uit maar Kevin Kerssies zag zijn boogbal teruggefloten wegens buitenspel. Na ruim 30 min. kreeg Leon van Slochteren de tweede treffer tegen en opnieuw was het Denzel van Halen die scoorde. Vlak voor de rust schoot Kevin Kerssies na een lange bal van Klaas van Nuil, rakelings voorlangs.

Na rust ging de wedstrijd helemaal los, want al na drie min. tekende Yusuf Ucan al de aansluiting aan. Op fraaie wijze knikte hij de bal binnen na prima doorzetten van Sander Blok, die hem zwaar gehinderd toch bereikte (2-1). Een minuutje later had SVN ’69 de 3-1 ook al weer binnen liggen, Bastiaan Liemburg kreeg teveel ruime en haalde hard uit. Tiendeveen had ook meteen weer een antwoord klaar, want Kevin Kerssies knalde een vrije bal van zo’n 25 meter hard in de bovenhoek wat de 3-2 betekende. Even was de score geluwd maar in de 64ste min. lobt Sander Blok de lange bal van doelman Leon van Slochteren ineens over de doelman binnen (3-3). Vervolgens liep de thuisclub in enkele minuten uit naar 6-3 waarbij het niet scherp genoeg ingrijpen in defensie zwaar werd afgestraft. Ramon Oldeman en Niels Keizer (2x) verdubbelden de score van SVN’69 waarbij doelman Leon van Slochteren telkens kansloos was. Tiendeveen herpakte zich opnieuw en Yusuf Ucan knikte in de 83ste min. fraai de voorzet van Hans Bakker binnen (6-4). Vier min. later kopte Denzel van Halen de 7-4 binnen toen hij goed reageerde op een vrije bal vanaf de zijkant waarbij hij de bal net voor de vuisten van Leon van Slochteren binnen liet ketsen. Toch was dit nog niet de eindstand, want Sander Booijink verschalkte de doelman van SVN ’69 met een hoge lob, die zomaar binnenviel wat de 7-5 eindstand betekende, want dat was wel het slotakkoord en kom Tiendeveen toch terugzien op een goede wedstrijd waarbij het talrijke publiek een leuke en sportieve wedstrijd voorgeschoteld had gekregen. Het spel bij Tiendeveen geeft wel een stuk vertrouwen voor de komende competitie.

Opstelling Tiendeveen: Leon van Slochteren, Klaas van Nuil, Justin Lunenborg (80. Danny Stuifzand), Hans ten Kate (70. Maikel Dekker), Jeffrey Boxma, Hans Bakker, Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries (46’ Michel Moes), Kevin Kerssies en Yusuf Ucan.

 Tiendeveen dichtbij promotie na 7-1 zege op Sc. Angelslo.

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen hebben de stap naar vierde klasse nu wel heel dichtbij weten te brengen. Sc. Angelslo werd met een forse nederlaag naar Emmen terug gestuurd en zal zich moeten richten op de herkansing, want een 1-7 nederlaag lijkt een moeilijk verhaal te worden voor handhaving van de vierde klasse voor de Emmenaren. Tiendeveen heeft dus een prima uitzicht op promotie. Roy Beekelaar had met vier treffers en twee assists een groot aandeel in de overwinning. Na een 3-0 ruststand leek de spanning even terug te komen bij de 3-1 maar Tiendeveen speelde goed door voor een beter resultaat en liet de teller op het scorebord uiteindelijk op 7-1 eindigen.

In het begin van de wedstrijd droop de spanning aan beide kanten van het spel af, want veel gevaar voor één van beide doelen was niet te bespeuren. Wel moest Dominique Wiffers na vier minuten met een sliding het eerste gevaar verijdelen, anders had Lhosine El Asri binnen het strafschopgebied een mogelijkheid gekregen voor de gasten. Nu kon doelman Marcel Bouwman gemakkelijk de gesmoorde bal oppakken. Vier minuten later denderde dezelfde Wiffers via een een-tweetje met Yusuf Ucan door tot diep in de verdediging van de gasten maar het leverde alleen maar een hoekschop op. Doelman Marcel Bouwman kwam vervolgens aan het grabbelen na een vrije bal vanaf de zijkant maar hij kreeg de bal onder controle voordat er een Emmenaren bij kon komen. Zo verliep het eerste half uur van de wedstrijd zonder een score. In de 31ste minuut kon het thuispubliek juichen, want Yusuf Ucan zette in één actie zijn twee bewakers volledig op het verkeerde been en knalde zeer fraai de bal binnen langs doelman Patrick Winters 1-0. Drie minuten later viel de tweede treffer ook al voor Tiendeveen, want dezelfde Ucan speelde zich helemaal vrij en liet de meekomende Roy Beekelaar de bal binnen schuiven 2-0. Abe de Jong van Sc. Angelslo kwam door het centrum opzetten maar de sterk spelende Ronald Zevenberg blokte hem nog net af waardoor doelman Bouwman opnieuw gemakkelijk kon ingrijpen. Op slag van rust viel de 3-0 ook nog. Nu knalde Roy Beekelaar een voorzet van Nick de Roo ineens in en de bal vloog snoeihard over doelman Winters binnen. Kort daarna floot de prima leidende scheidsrechter W. Bekhof uit het Friese Noordwolde voor het rustsignaal, nadat hij eerst verzorger Ron Muller van de gasten nog wegzond wegens commentaar op zijn leiding.

Na rust zag Yusuf Ucan al na twee minuten zijn schot fraai gepareerd door doelman Winters, zodat de 4-0 nog even uit bleef. Sc. Angelslo dwong direct daarna een hoekschop af, waarna de afgeslagen bal door Mikail Avci te slap werd ingeschoten zodat doelman Bouwman simpel kon pakken. In de 64ste minuut profiteerde Tugay Yalcin met een treffer van een moment van onoplettendheid in de verdediging van Tiendeveen en kon de bal bij de tweede paal binnen schuiven 3-1.  Roy Beekelaar knikte een voorzet van Dominique Wiffers nog eens nipt over de kruising. Een minuut later nam Tijmen de Vries een hoekschop voor Tiendeveen, Sander Blok kinkte de bal door waarna Roy Beekelaar van dichtbij de bal har onder tegen de buitenkant van de staander schoot en net niets opleverde. Roy Beekelaar zag vervolgens terecht een doelpunt geannuleerd, omdat hij in buitenspel positie de bal binnen schoot. Sc. Angelslo had bijna de 3-2 aangetekend maar in een riante positie Knikte Rick Zomer de bal naast na een voorzet op maat. Hier ontsnapte Tiendeveen en direct hierna viel de 4-1. Een pracht aanval die Dominique Wiffers via een fraaie één-twee combinatie met Roy Beekelaar opzette en afrondde met een doelpunt 4-1. Vijf minuten later schoot Roy Beekelaar de bal nog eens fraai in de kruising en lag de 5-1 binnen en daarbij doelman Winters volledig kansloos te laten. Sander Blok zag vervolgens nog een treffer afgekeurd nadat hij de weg gestompte bal van doelman Winters binnen schoot. Op advies van de assistent ging de treffer niet door. Het echter uitstel, want drie minuten later tekende Roy Beekelaar zijn vierde treffer aan en Tiendeveens zesde, toen hij een voorzet van Justin Lunenborg binnen schoot van dichtbij bij de tweede paal. Michel Moes zag zijn invalbeurt ook nog bijna beloond met een doelpunt maar hij strandde nog net op doelman Patrick Winters. Het slotakkoord werd gezet door Danny Stuifzand, die attent mee kwam nadat Yusuf Ucan nog eens door de verdediging glipte en de bal aflegde op Stuifzand, die beheerst scoorde 7-1. Zo had Tiendeveen een prima prestatie neergezet en lijkt de wedstrijd van a.s. dinsdagavond bij Sc. Angelslo een wedstrijd om te zorgen bij de les te blijven en de promotie naar de vierde klasse te bevestigen.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Jeremy Cottam (62’ Justin Lunenborg), Ronald Zevenberg, Hans ten Kate, Dominique Wiffers, Nick de Roo (62’Danny Stuifzand), Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries, Roy Beekelaar (83’Michel Moes) en Yusuf Ucan.Tiendeveen simpele winst op Erica’86 (2-4).

Erica. In de laatste wedstrijd van dit seizoen bleef Tiendeveen voor de 15de  keer ongeslagen op rij. Erica ‘86 werd eenvoudig verslagen, want na een flitsende start waarbij er binnen de vijf minuten een 0-2 voorsprong werd genomen werd het uiteindelijke een simpele 2-4 overwinning. De mannen van trainer Michel van Essen lijken klaar de nacompetitie wedstrijden tegen Sc. Angelslo uit Emmen.

Al na 29 seconden had Tiendeveen de eerste treffer binnen geschoten. Ronald Zevenberg ging met een snelle rush richting Erica doel en zijn voorzet werd door Dominique Wiffers binnen geschoten (0-1). Drie minuten later was het weer Zevenberg, die dwars door de verdediging sneed en nu tikte Tijmen de Vries zijn voorzet binnen (2-0). Hierna nam Tiendeveen al snel wat gas terug en kon Erica’86 ook aan aanvallen beginnen te denken. Kenny Boer mocht een strafschop binnen schieten, nadat Vincent Olde onderuit werd gehaald door Michel Moes. Bert Hooijer, die vandaag onder de lat stond bij Tiendeveen werd verschalkt 1-2. Vervolgens kreeg Roy Beekelaar eenzelfde kans vanaf de stip. Dat betekend een 1-3 ruststand.

DE tweede helft bleef een gezapig partijtje voetbal waarin over en weer mogelijkheden waren. Tiendeveen was niet echt scherp meer en Erica’86 miste gewoonweg kwaliteit om het spannend te maken. Toch kwam de 2-3 nog op het scorebord. Wilco Koopman was attent na 69 minuten voor Erica ’86 en tikte een afgeslagen bal, die door Kenny Boer van buiten het strafschopgebied werd ingeschoten zomaar binnen 2-3. Na rust ging het spel op en neer, Yusuf Ucan was de enige voor Tiendeveen die nog een treffer wist aan te tekenen door in tweede instantie van dichtbij de bal binnen tikte 2-4. Tiendeveen had hierdoor zonder tot grote daden gedwongen te worden simpel winst gehaald bij Erica’86. Zo kan Tiendeveen zich opmaken voor de nacompetitie en speelt daarin volgende week zaterdag eerst thuis tegen Sc. Angelslo, waarbij de wedstrijd om 14.30 uur zal aanvangen.

Man van de wedstrijd: Ronald Zevenberg.Tiendeveen gemakkelijk langs VVAK (5-0).

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen speelden hun laatste thuiswedstrijd tegen VVAK, het werd een eenvoudige overwinning op deze streekgenoot. Danny Stuifzand twee keer voor de rust en Sander Booijink drie keer erna bepaalden de 5-0 eindstand. Bij Tiendeveen ontbraken zaterdag de spitsspelers Roy Beekelaar en Yusuf Ucan, terwijl doelman Bouwman plaats maakte voor Jurgen Mulderij. Trainer Rudy Woltinge van de gasten zag Hugo Kleine in de warming-up nog wegvallen terwijl hij al met een gehavend elftal moest aantreden.  Zo was het krachtverschil toch duidelijk in het voordeel van Tiendeveen en mag de uitslag terecht genoemd worden.

Al na 2 minuten kwam Tiendeveen aan de leiding. Sander Blok haalde de achterlijn over de rechterflank en Danny Stuifzand knikte de voorzet tegendraads met een bekeken boog over de kansloze doelman Bert Kamphuis binnen. Een mooie opsteker voor de thuisclub. VVAK kwam vervolgens met een goede aanval gevaarlijk door richting Jurgen Mulderij maar Gerben Mennink kwam net te kort om de goed reagerende doelman te verschalken. Wel moest Mennink zich laten verzorgen omdat hij zichzelf blesseerde bij zijn uiterste poging de bal te spelen. De beste man van het veld, Sander Booijink, knalde vervolgens hard op doelman Kamphuis. Simon Boels van VVAK schoot daarna een vrije bal vanaf de zijlijn hoog in de doelmond bij Jurgen Mulderij, die stompend de bal ruimde voor de boomlange Arjan Boer kon inkoppen. Danny Stuifzand ging vlak voor het strafschopgebied van VVAK onreglementair onderuit waarna Ronald Zevenberg de toegekende vrije bal van de soeverein leidende scheidsrechter J. Kuipers uit Assen hard laag in de handen schoot van Kamphuis. Nadat Gerben Mennink voor VVAK de uit de doelmond gekopte bal van Tijmen de Vries ineens hard rakelings over de kruising schoot bij Mulderij tekende Tiendeveen de tweede treffer aan. Opnieuw was het Danny Stuifzand, die randje strafschopgebied uithaalde en via de onderkant van de lat de bal binnen knalde (2-0). Tiendeveen had een duidelijk overwicht en VVAK kon alleen met counter proberen gevaar te stichten. Zo had Simon Boels bij een hoekschop bijna succes maar hij kopte de bal net buiten de tweede paal achter. Sander Booijink zocht na een goede aanval in de afronding het doel nog eens te hoog, zodat er met 2-0 werd thee gedronken

Na de rust was het net als bij het begin snel raak voor Tiendeveen. In de 47 min. zag Sander Booijink zijn scherpe voorzet zomaar binnen vallen bij de tweede paal over doelman Bert Kamphuis heen (3-0). Booijink liet vijf minuten later zien prima in de wedstrijd te zitten want met een een-tweetje dwars door het centrum met Sander Blok dook hij vrij op voor de VVAK -doelman die hij met een geplaatste  bal kansloos liet (4-0). Twee minuten later drong Michel Moes door over de flank en zijn voorzet werd fraai afgerond door Sander Booijink, die in 10 minuten tijd de 5-0 en dus een hattrick op het scorebord had laten aantekenen. Direct erna wist doelman Kamphuis Booijink af te stoppen waardoor zijn vierde treffer op rij net niet doorging. VVAK had ineens twee kansen op een rij, de eerste werd na een snelle ingooi van dichtbij ruim overgeschoten door Arjan Spang en de tweede mogelijkheid werd opnieuw overgeschoten door Michel Moes van VVAK. Aan de andere kant had Michel Moes van Tiendeveen met een snoekduik koppend net geen succes want de bal ging rakelings naast. De ingewisselde Hendri Zuidema kreeg al snel een goede mogelijkheid om te scoren maar doelman Kamphuis pareerde zijn inzet klemvast. Michel Moes van Tiendeveen werd door Sander Blok na een lange bal koppende de vrije ruimte ingestuurd maar hij had de pech, dat hij de bal hard op de staander zag ketsen en vervolgens precies in de handen van Kamphuis. VVAK had geen mogelijkheden meer om de stand een beter aanzien te geven  en Tiendeveen wist ook niet meer tot een score te komen waardoor scheidsrechter Kuipers precies na 90 minuten af floot.

Opstelling Tiendeveen: Jurgen Mulderij, Mitchell Pekel, Ronald Zevenberg, Hans ten Kate, Dominique Wiffers, Michel Moes, Nick de Roo (65’ Ramses Winter), Sander Booijink, Tijmen de Vries, Sander Blok en Danny Stuifzand (65’ Hendri Zuidema)

Man van de wedstrijd: Sander Booijink.Tiendeveen ruim langs Wildervank (1-4)

Wildervank. De mannen van trainer Michel van Essen blijven winnen, nu werd er in Wildervank met ruime cijfers van de zaterdagafdeling gewonnen. Het werd een 1-4 overwinning na een 1-2 ruststand. Een dik verdiende overwinning en de tweede plaats is zeker, terwijl ook in de tweede periode de koppositie ook wordt ingenomen door het gelijke spel van Mussel bij VVAK.

Onder leiding van scheidsrechter Hein uit Erica ontspon zich direct een levendige wedstrijd waarin aan beide kanten ook mogelijkheden waren. Wildervank had zelfs iets meer kansen in het begin en Niels van Velzen miste kansrijk de voorzet van Dennis Nagel zodat Tiendeveen goed weg kwam. Toch nam de thuisclub de leiding. Stefan Wijngaaard ontsnapte aan de buitenspelval en vrij voor doelman Bouwman verschalkte hij deze met een geplaatste bal in het uiterste hoekje (1-0). Lang kon Wildervank de voorsprong niet vasthouden, want drie minuten later wist Sander Blok uit de draai de pass van Yusuf Ucan om doelman Swama heen te krullen en via de paal ketste de bal binnen (1-1). Tiendeveen kreeg de wedstrijd steeds beter in zijn grip en Wildervank probeerde veelal met lange ballen onrust te stoken in de verdediging van sterk spelende Ronald Zevenberg. Sander Blok wist doorkomend tot op de achterlijn Roy Beekelaar net niet te bereiken om de voorsprong aangetekend te krijgen. Danny Stuifzand knalde vervolgens nog eens hard de afgeslagen bal ineens over bij Swama. De jarige Roy Beekelaar zag ook nog eens een vrije bal hard overvliegen. Toch had Van Velzen ook zomaar weer Wildervank op voorsprong kunnen zetten maar hij kopte de voorzet net buiten de tweede paal over de achterlijn. Sander Blok wist Nick de Roo met een splijtende pass te bereiken en hij kon de bal bijna in de korte hoek schuiven maar Swama dook de bal klemvast uit de benedenhoek. Toch kwam Tiendeveen voor rust nog aan de leiding, Sander Booijink kreeg de bal na klutswerk in de defensie bij de gastheren voor zijn voeten en schoot de bal bekeken binnen 1-2. Enkel minuten later floot Hein voor het rustsignaal.

Na de hervatting wist Dominique Wiffers al snel Roy Beekelaar door de lucht aan te spelen maar die kopte de bal in de handen van de goed reagerende doelman Shane Swama. Weer twee minuten later wist Ronald Zevenberg met een in de diepte gespeelde vrije bal het hoofd van Sander Blok te bereiken. Blok kopte de bal hard op de deklat waardoor de treffer nog even uit bleef. Doelman Bouwman liep vervolgens tegen een gele kaart aan toen hui uitlopend buiten het strafschopgebied in de beoordeling van scheidsrechter Hein de bal tegen zijn arm aan kreeg bij een uitval van Wildervank. De vrije trap, die hierop volgde werd uit de bovenhoek gepakte door dezelfde Bouwman. Tiendeveen zag vervolgens een goed lopende aanval afgerond door Nick de Roo, die de bal tegen het net knalde 1-3. Tien minuten later viel de 1-4 ook al. Nu na een hoekschop van Sander Booijink die hij gevaarlijk in de doelmond boogde waar Yusuf Ucan er alleen maar tegenaan hoefde te lopen om de bal binnen te ketsen. Wildervank had niet veel mogelijkheden meer al knalde Aielko Folkers de bal nog eens hard bovenin de buitenkant het zijnet. Yusuf Ucan kinkte een voorzet na een zeer fraaie actie van Sander Blok nog eens hard in de handen van doelman Swama. De thuisclub leek het slotakkoord te maken maar zag de treffer overigens terecht terug gefloten wegens buitenspel. Zo had Tiendeveen weer een lastige uitwedstrijd ruim gewonnen, want het is de eerste overwinning bij Wildervank terugkijkend naar de historie.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Ronald Zevenberg, Danny Stuifzand, Dominique Wiffers, Nick de Roo, Sander Booijink (87’ Stefan Gort), Sander Blok, Tijmen de Vries, Yusuf Ucan en Roy Beekelaar (74’ Michel Moes)  

Man van de wedstrijd: Sander BooijinkTiendeveen in tweede helft snel langs Damacota (6-1).

Tiendeveen. Tiendeveen had de eerste helft een stugge tegenstander in Damacota getroffen, die frank en vrij met de wind mee ook hun kansen kenden. Tiendeveen had in deze fase ook kansen om de voorsprong te pakken maar men bleef steken op een 1-1 ruststand. Na de hervatting ging het na ruim een kwartier heel hard in de score voor de mannen van trainer Michel van Essen. Roy Beekelaar wist in een tijdsbestek van drie minuten ook drie treffers aan te tekenen (zeker een clubrecord maar misschien wel een regionaal/ landelijk record bij standaard teams). Beekelaar tekende zeven minuten later zijn vierde treffer aan. Het fraaie slotakkoord werd door Yusuf Ucan binnen geknald met een schitterende halve omhaalvolley. Zo werd een 6-1 overwinning behaald omdat Sander Blok voor rust de achterstand snel had weggeschoten.

In de wedstrijd o.l.v. de goed leidende scheidsrechter H. Entjes uit Assen ontspon zich een levendige wedstrijd. Tiendeveen had direct bijna succes maar Yusuf Ucan knikte een hoekschop net over de deklat bij Nicolai van Damacota. Damacota had daarna ook een kans maar Nick Stuut ging net onder de voorzet door van Martin Pinkster zodat de bal voorlangs ging. Roy Beekelaar knikte een hoekschop van Booijink nipt naast zodat Tiendeveen nog geen voorsprong nam. De rappe Pinkster schoot van afstand nog eens in de handen van doelman Marcel Bouwman. Tijmen de Vries zag vervolgens zijn kopbal van de doellijn gehaald door een verdediger. Vervolgens opende de gasten de score door Jordy Kremer. Randje buitenspel mocht hij van de leidsman door en wist hij de bal in tweede instantie toch binnen te schieten (0-1). Twee minuten later had Sander Blok de gelijkmaker al weer aangetekend omdat hij de rappe lange solo van Wiffers simpel binnen schoof 1-1. Nog enkele kansen over en weer werden niet benut zodat er met 1-1 werd thee gedronken.

Na rust had Tiendeveen de wind in de rug en Damacota werd teruggedrongen. Tijmen de Vries zag zijn gevaarlijk indraaiende bal net met het hoofd gemist door Roy Beekelaar waardoor  de voorsprong uit bleef. De volgende actie leverde wel een treffer op van Beekelaar maar nu deed hij dat vanuit buitenspel en werd en geannuleerd. In de 55ste minuut begon Roy Beekelaar zijn hattrick. Eerste rondde hij een snelle aanval via Yusuf Ucan af, die hem vrijspeelde (2-1). Direct daarna veroverde Sander Blok de bal en haalde de achterlijn en zijn voorzet knikte Beekelaar fraai binnen over de grabbelende doelman Nicolai. Amper een minuut later knalde Beekelaar na een prima actie van Sander Booijink de bal in de kruising bij de eerste paal en stond er een 4-1 voorsprong op het scorebord. Zeven minuten later veroverde Yusuf Ucan de bal en via Sander Blok die zijn voorzet ingekopt zag door Roy Beekelaar en weer bolde het net (5-1). Drie minuten later werd de uiteindelijke eindstand binnen geschoten. En wel op zeer fraaie wijze, want de hoekschop van Sander Booijink werd voorbij de tweede paal terug gekopt de doelmond in waar Yusuf Ucan met een volley in een halve omhaal de bal in de kruising knalde wat 6-1 betekende. Damacota was geen schim meer van het team in de eerste helft en Tiendeveen had de score nog verder kunne uitbouwen maar verschillende grote kansen bleven onbenut. De sterk spelende Dominique Wiffers bleef regelmatig opkomen en zo verscheen hij tot twee keer toe vrij voor doelman Jeroen Nicolai, die beide keren ook prima redding bracht. Sander Blok werd vrij gespeeld maar hij schoot vrij voor dezelfde doelman nog eens naast. In de 80’ min. werd Roy Beekelaar onderuit getrokken bij een hoekschop waar scheidsrechter Entjes een strafschop voor moest geven. Deze buitenkans mocht Wiffers verzilveren maar hij zag zijn harde inzet via de handen van de doelman en de lat niet binnen vallen en de terugspringende bal werd moeizaam voor de doellijn geruimd door Damacota. Zo bleef Tiendeveen voor de twaalfde keer op rij ongeslagen en heeft zich verzekerd van nacompetitie voetbal.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Hans ten Kate, Ronald Zevenberg, Danny Stuifzand (73’Ramses Winter), Dominique Wiffers, Michel Moes (73’ Nick de Roo), Sander Blok, Sander Booijink, Tijmen de Vries, Yusuf Ucan (73’Mitchell Pekel) en Roy Beekelaar.

 

Man van de wedstrijd: Roy Beekelaar