1etemplate

Wedstrijdverslagen

Tiendeveen in tweede helft snel langs Damacota (6-1).

Tiendeveen. Tiendeveen had de eerste helft een stugge tegenstander in Damacota getroffen, die frank en vrij met de wind mee ook hun kansen kenden. Tiendeveen had in deze fase ook kansen om de voorsprong te pakken maar men bleef steken op een 1-1 ruststand. Na de hervatting ging het na ruim een kwartier heel hard in de score voor de mannen van trainer Michel van Essen. Roy Beekelaar wist in een tijdsbestek van drie minuten ook drie treffers aan te tekenen (zeker een clubrecord maar misschien wel een regionaal/ landelijk record bij standaard teams). Beekelaar tekende zeven minuten later zijn vierde treffer aan. Het fraaie slotakkoord werd door Yusuf Ucan binnen geknald met een schitterende halve omhaalvolley. Zo werd een 6-1 overwinning behaald omdat Sander Blok voor rust de achterstand snel had weggeschoten.

In de wedstrijd o.l.v. de goed leidende scheidsrechter H. Entjes uit Assen ontspon zich een levendige wedstrijd. Tiendeveen had direct bijna succes maar Yusuf Ucan knikte een hoekschop net over de deklat bij Nicolai van Damacota. Damacota had daarna ook een kans maar Nick Stuut ging net onder de voorzet door van Martin Pinkster zodat de bal voorlangs ging. Roy Beekelaar knikte een hoekschop van Booijink nipt naast zodat Tiendeveen nog geen voorsprong nam. De rappe Pinkster schoot van afstand nog eens in de handen van doelman Marcel Bouwman. Tijmen de Vries zag vervolgens zijn kopbal van de doellijn gehaald door een verdediger. Vervolgens opende de gasten de score door Jordy Kremer. Randje buitenspel mocht hij van de leidsman door en wist hij de bal in tweede instantie toch binnen te schieten (0-1). Twee minuten later had Sander Blok de gelijkmaker al weer aangetekend omdat hij de rappe lange solo van Wiffers simpel binnen schoof 1-1. Nog enkele kansen over en weer werden niet benut zodat er met 1-1 werd thee gedronken.

Na rust had Tiendeveen de wind in de rug en Damacota werd teruggedrongen. Tijmen de Vries zag zijn gevaarlijk indraaiende bal net met het hoofd gemist door Roy Beekelaar waardoor  de voorsprong uit bleef. De volgende actie leverde wel een treffer op van Beekelaar maar nu deed hij dat vanuit buitenspel en werd en geannuleerd. In de 55ste minuut begon Roy Beekelaar zijn hattrick. Eerste rondde hij een snelle aanval via Yusuf Ucan af, die hem vrijspeelde (2-1). Direct daarna veroverde Sander Blok de bal en haalde de achterlijn en zijn voorzet knikte Beekelaar fraai binnen over de grabbelende doelman Nicolai. Amper een minuut later knalde Beekelaar na een prima actie van Sander Booijink de bal in de kruising bij de eerste paal en stond er een 4-1 voorsprong op het scorebord. Zeven minuten later veroverde Yusuf Ucan de bal en via Sander Blok die zijn voorzet ingekopt zag door Roy Beekelaar en weer bolde het net (5-1). Drie minuten later werd de uiteindelijke eindstand binnen geschoten. En wel op zeer fraaie wijze, want de hoekschop van Sander Booijink werd voorbij de tweede paal terug gekopt de doelmond in waar Yusuf Ucan met een volley in een halve omhaal de bal in de kruising knalde wat 6-1 betekende. Damacota was geen schim meer van het team in de eerste helft en Tiendeveen had de score nog verder kunne uitbouwen maar verschillende grote kansen bleven onbenut. De sterk spelende Dominique Wiffers bleef regelmatig opkomen en zo verscheen hij tot twee keer toe vrij voor doelman Jeroen Nicolai, die beide keren ook prima redding bracht. Sander Blok werd vrij gespeeld maar hij schoot vrij voor dezelfde doelman nog eens naast. In de 80’ min. werd Roy Beekelaar onderuit getrokken bij een hoekschop waar scheidsrechter Entjes een strafschop voor moest geven. Deze buitenkans mocht Wiffers verzilveren maar hij zag zijn harde inzet via de handen van de doelman en de lat niet binnen vallen en de terugspringende bal werd moeizaam voor de doellijn geruimd door Damacota. Zo bleef Tiendeveen voor de twaalfde keer op rij ongeslagen en heeft zich verzekerd van nacompetitie voetbal.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Hans ten Kate, Ronald Zevenberg, Danny Stuifzand (73’Ramses Winter), Dominique Wiffers, Michel Moes (73’ Nick de Roo), Sander Blok, Sander Booijink, Tijmen de Vries, Yusuf Ucan (73’Mitchell Pekel) en Roy Beekelaar.

 

Man van de wedstrijd: Roy Beekelaar

 Tiendeveen boekt zakelijke overwinning bij VEV (0-3).

Klazienaveen-Noord. Met het inhaal programma trok Tiendeveen naar VEV om achter de kerk de wedstrijd te spelen. Zonder tot hoogstaand voetbal te komen werd er door de mannen van trainer Michel van Essen een zakelijke 3-0 overwinning behaald. Roy Beekelaar twee voor rust en Yusuf Ucan ééntje erna tekenden voor de treffers.

In een winderig open vlakte werd er begonnen aan de wedstrijd. Tiendeveen kwam maar moeizaam op gang en VEV had in het eerste gedeelte van de wedstrijd het betere van het spel. De gastheren, die thuis alleen nog maar van Achilles’94 hadden verloren hadden de eerste mogelijkheden. Ruben Hoek schoot een vrije bal van ruim 25 meter hard rakelings over bij doelman Bouwman. Leszek Grzeskowitz boogde even later een vrije bal over bij de tweede paal. Tiendeveen liet nog maar weinig zien al zette Dominique Wiffers op snelheid met Yusuf Ucan een goede aanval op maar Ucan schoot hard op doelman Henri Nijenkamp waar hij beter de bal opzij had kunnen leggen op de vrijstaande Roy Beekelaar. Na 32 minuten schoot Roy Beekelaar een vrije bal van net buiten het strafschopgebied hard in de kruising en lag de 0-1 er zomaar in. In deze fase begon Tiendeveen ook iets beter te voetballen al bleef het niveau beneden de norm. Yusuf Ucan ging kort voor rust nog een keer goed door en boogde de bal gevaarlijk bij de tweede paal waar Sander Blok het luchtduel nipt verloor van de VEV-doelman. Toch viel de 0-2 nog voor de rust. Nu knikte Sander Blok een hoge diepe bal terug op Roy Beekelaar en die vond het net achter de grabbelende doelman Nijenkamp op het houdbare rolletje.

Trainer Van Essen wisselde twee keer in de rust, Michel Moes en Ramses Winter maakte hun opwachting voor Jeremy Cottam en Nick de Roo. Snel na de pauze had Tiendeveen al bijna een kans maar Yusuf Ucan tikte de bal iets te hard opzij waardoor Sander Booijink en niet meer mee kon doen. Kort daarna zag ranselde Nijenkamp de bal uit de bovenhoek na een kopbal van dezelfde Booijink. Na 65 min. bracht doelman Marcel Bouwman zijn defensie in moeilijkheden door de bal twee keer op te pakken . VEV ’s topschutter Ruben Hoek zag de indirecte vrije bal van zo’n twaalf meter via Ucan naast ketsen. De hoekschop leverde niets op. Drie minuten later ging de rappe Wiffers  over de linkerflank door tot de achterlijn en zijn voorzet werd fraai binnen gekopt door Roy Beekelaar via de onderkant van de lat. Echter de achter de doellijn stuitende bal werd niet als doelpunt geconstateerd door scheidsrechter Van der Wal uit Scheemda, waardoor het bij 0-2 bleef. Tien minuten later schoot Dominique Wiffers een vrije bal hoog in de doelmond bij VEV waar Roy Beekelaar de bal van achter de tweede paal voor kopte en de inkomende Yusuf Ucan tikte de bal binnen wat de 0-3 betekende. Ruben Hoek schoot van grote afstand nog eens maar doelman Bouwman greep attent klemvast in. Zo boekte Tiendeveen een zakelijke overwinning zonder tot groots voetbal te komen en met deze overwinning is de tweede plaats stevig in handen genomen met een voorsprong van 4 punten op Mussel die de derde plaats inneemt.

Opstelling Tiendeveen. Marcel Bouwman, Hans ten Kate, Danny Stuifzand, Jeremy Cottam (46’ Ramses Winter), Dominique Wiffers, Nick de Roo (46 ‘ Michel Moes), Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries, Roy Beekelaar en Yusuf Ucan.

Man van de wedstrijd: Dominique Wiffers 

 

 Tiendeveen moeizaam op 1-1 tegen Nieuw Balinge.

Tiendeveen. Trainer Michel van Essen moest zaterdag  behoorlijk sleutelen aan zijn team, want vier basis spelers waren afwezig, drie schorsingen en de nog geblesseerde Justin Lunenborg. Nieuw Balinge miste met Harry Hurink een belangrijke man. Na een 1-0 voorsprong bij rust wisten de gasten in de tweede helft verdient de gelijkmaker aan te tekenen al ging het vanaf de penaltystip. Doelpuntenmakers waren Sander Blok voor Tiendeveen en Chris Schutte voor Nieuw Balinge.

De eerste mogelijkheden waren voor de gasten, want doelman Marcel Bouwman moest in de begin al enkele keren in actie komen. Het eerste schot kwam van Michel Kroezen, die hij pakte, vervolgens pareerde hij een schot van Chris Schutte in de korte hoek ook prima. Roy Beekelaar schoot vervolgens net voorlangs bij doelman Gerard van Zwol. Tiendeveen kwam vervolgens beter in de wedstrijd en Yusuf Ucan wist Roy Beekelaar aan te spelen,  die Sander Blok vrij voor doelman Van Zwol zette maar hij knalde over. Na 15 min. had Roy Beekelaar een prima kans na een scrimmage vlak voor het doel bij Van Zwol maar zijn uithaal ging ook nipt over. Yusuf Ucan knikte kort daarna een hoekschop nog eens hard over. De volgende hoekschop kopte Ucan nu wel goed naar de grond maar nu kon doelman Van Zwol met de benen nog redding brengen. Nieuw Balinge wist in deze fase weinig gevaar te stichten. Zo wist Tiendeveen dan ook de score te openen. Sander Blok dook door slecht verdedigen bij de gasten ineens vrij op voor doelman Van Zwol, die hij koeltjes uitspeelde en de bal binnenschoof (1-0). Gerjan Koekoek van Nieuw Balinge schoot een vrije bal vanaf de zijlijn ineens richting doelman Bouwman maar hij schoot naast bij de eerste paal. Op slag van rust knikte Sander Blok een vrije bal van Tijmen de Vries nog eens hard in maar doelman Van Zwol ranselde de bal er prima uit.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Riny Jansen uit Zuidwolde voor de tweede helft had Nieuw Balinge al snel een kans maar  Roy ten Cate knalde via de vuisten van Bouwman hard over. Vijf min. later knalde dezelfde Ten Cate na opzij leggen van Richard v.d. Bossche hard via de bovenkant van de lat over. Tiendeveen werd terug gedrongen en Richard v.d. Bossche  schoot een vrije bal nog eens gevaarlijk voorlangs waar niemand kon binnen werken. Vervolgens kreeg Nieuw Balinge een strafschop omdat Ten Cate onderuit ging binnen de beruchte lijnen bij een duel met Patrick van Goor. Deze buitenkans werd benut door Chris Schutte (1-1). De gasten geloofden er helemaal in en behielden het betere van het spel al had Yusuf Ucan Tiendeveen bijna weer op voorsprong gezet maar zijn kopbal op aangeven van Tijmen de Vries ging rakelings naast. Nieuw Balinge zag een vrije bal van Chris Schutte hard over vliegen. Tijmen de Vries moest een gevaarlijk indraaiende vrije bal vervolgens nog eens wegkoppen tot hoekshop om gevaar te voorkomen. Ronald Zevenberg plaatste voor Tiendeveen nog eens een vrije bal op het hoofd van Beekelaar maar deze zag zijn kopbal gepakt door Van Zwol. In de slotfase bleven beide teams voor de driepunter gaan maar in de score kwam geen verandering meer. Er waren voor beide doelen nog enkele hachelijke momenten maar Tijmen de Vries kon de bal net niet goed genoeg drukken om de verre ingooi van Hendri Zuidema binnen te prikken en aan de andere kant zag Richard van de Bossche een grote kop kans in de handen van doelman Marcel Bouwman eindigen. Gelet op de wedstrijd een terechte uitslag want Tiendeveen had voor rust verzuimd de wedstrijd op slot te gooien en Nieuw Balinge had het betere van het spel in de tweede helft.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Patrick van Goor, Ronald Zevenberg, Nick de Roo, Ramses Winter (80’Henri Eising), Denny Stuifzand, Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries, Roy Beekelaar en Yusuf Ucan(72’ Hendri Zuidema).

Man van de wedstrijd: Ronald Zevenberg

 

 Tiendeveen wint kraker bij Achilles 1894 (1-4).

Assen. Tiendeveen trainer Michel van Essen had zijn mannen in de topper goed neergezet, want al na 8 minuten stond er een 0-2 voorsprong door Roy Beekelaar en Yusuf Ucan op het scorebord. Achilles 1984 kreeg vervolgens de wedstrijd in zijn grip en de 1-2 werd dan ook aangetekend. De defensie van Tiendeveen had een zware middag maar hield zich staande. In de slotfase knalde eerst  Danny Stuifzand de bal in de kruising en het slotakkoord was van Yusuf Ucan die de geflatteerde 1-4 eindstand aantekende.

De wedstrijd die onder prima leiding stond van scheidsrechter J. Boers uit Emmen kende een goed tempo en kwam Tiendeveen het beste uit de startblokken, want Nick de Roo liet al na 4’ een fraaie kans liggen want hij tikte een bal van dichtbij net naast. Enkele min. later was Roy Beekelaar wel succesvol, want hij prikt de subtiel langs doelman Raymond Tiendkamp (0-1). Nog niet bekomen ven de treffer of de 0-2 lag ook al achter dezelfde doelman. Tienkamp stond pijnlijk genoeg voor hem zelf aan de basis van deze treffer want zijn uittrap belande bij Yusuf Ucan in de voeten en van randje 16meter  knalde hij de bal binnen. Een mooie opsteker voor de gasten maar Achilles1894 nam het initiatief wel over. Zo ontsnapte Tiendeveen aan een tegentreffer toen van dichtbij de bal uit een hoekschop tegen de paal ketste waarna Ronald Zevenberg de bal nog net tot hoekschop wist te werken die over werd gekopt door Thomas Horneman. Ondanks dat de Assenaren aan drongen had Roy Beekelaar toch bijna de 0-3 binnen geknikt maar hij zag de verlengde voorzet van Sander Booijink net buiten de tweede paal achter ketsen. Kort daarna tekende Michael Boersma de aansluitingstreffer aan door aarzelde optreden in de defensie met een boogbal fraai af te straffen 1-2. Achilles 1894 dwong in de resterende tijd voor de pauze een flink aantal hoekschoppen af maar de defensie van Tiendeveen hield zich staande, zodat er met een 1-2 stand thee werd gedronken.

In de 48’ wist doelman Marcel Bouwman met een voetreflex een inzet van Michael Boersma uit de benedenhoek te halen. Kort daarna schatte topschutter van de thuisclub, Eddie Koopman een voorzet verkeerd in waardoor hij de bal slap naast zag hobbelen. Vanaf de zijlijn werd vervolgens door Melvin Schoenmakers een vrije bal gevaarlijk in de doelmond geschoten bij Bouwman maar Tom Folkersma knikte de bal net langs de verkeerde kant van de tweede paal achter. Tiendeveen kwam er maar moeizaam uit maar bij een vrije bal van Tijmen de Vries grabbelde doelman Tienkamp opnieuw maar Sander Blok boogde de wegspringende bal met een omhaaltje over het doel. Achilles 1894 ging steeds meer aandringen waardoor er ruimtes werden weggeven en zo dwong Sander Blok nog eens in een snelle counter een hoekschop af die stompend geruimd werd door Tienkamp. Kort daarna had Eddy Koopman bijna succes toen doelman Marcel Bouwman ver voor zijn doel kwam maar hij boogde de bal van ver boven op het dak van het gapende doel. In de 83’ wist Yusuf Ucan met een sterke actie enkele verdedigers te omzeilen en zijn voorzet werd zeer fraai in de kruising geknalde door Danny Stuifzand (1-3).De winst leek binnen te zijn en toen enkele minuten later Sander Blok opnieuw gebruik maakte van de ruimte bij de Assenaren knalde Yusuf Ucan de breed gelegde bal opnieuw snoeihard achter Tienkamp wat de 1-4 eindstand betekende. Ondanks een periode waarin het haast wachten was op de gelijkmaker hebben de mannen van trainer Michel van Essen een verdiende overwinning behaald op basis van strijdlust een degelijk gespeelde wedstrijd. Door het gelijke spel tussen de beide concurrenten Mussel en DSZ ’17 staat Tiendeveen stevig op de tweede plaats en zelfs nog een klein beetje zicht richting koploper Achilles 1894 met maar vier verliespunten meer dan deze tegenstander.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Patrick van Goor, Hans ten Kate, Ronald Zevenberg, Dominique Wiffers, Nick de Roo (71’ Michel Moes), Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries, Roy Beekelaar (Denny Stuifzand) en Yusuf Ucan.

Man van de wedstrijd: Hans ten Kate    

 

 

 Tiendeveen haalt fors uit bij Veendam 1894 (0-9)

Veendam. De mannen van trainer Michel van Essen speelden een puike partij voetbal en de angst vooraf op puntenverlies was volledig ongegrond, want na een 0-4 ruststand bleef de stand uiteindelijk op 0-9 steken. Roy Beekelaar scoorde vier keer en Denny Stuifzand maakte een hattrick terwijl Nick de Roo en Yusuf Ucan ook nog het net wisten te vinden. Een goede generale voor de komende ontmoeting van volgende week tegen koploper Achilles 1894.

De wedstrijd kwam langzaam op gang al pakte Tiendeveen direct het heft in handen. Zo knalde Justin Lunenborg een afgeslagen hoekschop ineens vanuit de tweede lijn rakelings over. Na ruim een kwartier spelen plaatste Dominique Wiffers de bal achter de laatste linie bij de gastheren waar Roy Beekelaar vrij voor doelman Rob Olijve verscheen. Beekelaar schoot nipt voorlangs. Veendam 1894 had kort daarna hun enigste wapenfeitje voor rust, die een hoekschop opleverde. Deze werd bij de eerste paal gepakt door doelman Marcel Bouwman. Na 28 minuten werd dan de score geopend. Ronald Zevenberg bereikte Roy Beekelaar  met een dieptebal en opnieuw verscheen deze vrij voor doelman Olijve, die nu wel kansloos werd gelaten 0-1. Vijf minuten later lag de 0-2 er ook al in. Opnieuw Beekelaar aan de basis die doelman Olijve naar zich toe lokte en de bal vervolgens breed legde voor het doel waar Nick de Roo de bal binnen knalde. Weer enkele minuten later werd Yusuf Ucan met een goede aanval weggestuurd. Hij werd binnen het strafschopgebied onderuitgehaald en de prima leidende scheidsrechter J.M. Ndjialeu uit Groningen (stad) gaf terecht een strafschop. Beekelaar schoot deze buitenkans onberispelijk binnen 0-3. De ruststand werd bepaald na een geweldige actie van Dominique Wiffers, die met een run van eigen helft iedereen eruit liep en de bal voor het intikken voor gaf op Beekelaar wat de 0-4 ruststand betekende. 

Na rust bleef Tiendeveen op dezelfde voet verder gaan en na 53 minuten werd het dan ook al 0-5. Nu knikt Beeklaar een voorzet van Sander Blok achter doelman Olijve. Twee minuten later ging Yusuf Ucan vanaf de middellijn met de bal aan de haal en liep de verdediging eruit en omspeelde doelman Olijve vervolgens en schoof de bal beheerst in het gapende doel (0-6). Vervolgens knalde Beekelaar zijn vijfde goal binnen, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Kort hierna werd hij gewisseld en kwam Denny Stuifzand op zijn positie, terwijl ook Mitchell Pekel speelminuten kreeg. Na een hoekschop van Veendam plukte doelman Bouwman de bal opnieuw gemakkelijk en kort daarna legde Dominique Wiffers een vrije bal op het hoofd van Denny Stuifzand die de bal binnen zag vallen (0-7). De meest ijverige Veendammer Emrah Akgul die voorin op een eilandje stond knalde de laatste mogelijkheid voor de thuisclub hard over van buiten de zestien. Denny Stuifzand strafte het slordig uitverdedigen bij Veendam met een fraaie boogbal doeltreffend af 0-8. De laatste tien minuten speelde Tiendeveen met 10 man, want Justin Lunenborg viel geblesseerd uit en de drie wissels waren gebruikt. Het deerde de Tiendeveners niets, want Sander Blok sneed vervolgens op snelheid door de verdediging maar doelman Olijve kon hem nog net afblokken. De wegspringende bal werd echter fraai binnen gelepeld door opnieuw Stuifzand wat de 0-9 eindstand bleek te worden. Een prima generale voor de topper van volgende week: Achilles 1894 – Tiendeveen 15.00 uur in Assen.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Justin Lunenborg, Ronald Zevenberg, Jeremy Cottam (55′ Michel Moes), Dominique Wiffers, Nick de Roo (67′ Mitchell Pekel), Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries, Roy Beekelaar (67′ Denny Stuifzand) en Yusuf Ucan.

Man van de wedstrijd: Roy BeekelaarTiendeveen moeizaam langs Pesse (1-0).

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen wisten een zwaar bevochten overwinning te halen tegen Pesse. Sander Blok knalde ruim 10 minuten voor het einde van de wedstrijd met de bal hoog in het doel bij Peter Lopers van Pesse die kansloos werd gelaten. Deze 1-0 bleef in de slotminuten staan en had Tiendeveen een kostbare overwinning gehaald. 

De wedstrijd was amper begonnen of Sander Blok werd al fors aangepakt maar hij kon worden opgelapt en zijn tegenstander kreeg de gele kaart van scheidsrechter Jagersma uit Noord-Sleen. Kort daarna had dezelfde Blok een kansje maar doelman Lopers greep gemakkelijk in. Aan de andere kant kregen de gasten tot twee keer toe de kans om de score te openen. Leon van Orsel dook na een steekpass vrij voor de doelman op maar Bouwman greep prima in en verijdelde de score. Kort daarna schoot Martijn Snapper van Pesse nog eens een vrije bal net buiten het strafschopgebied rakelings over. Na 25 min. schoot Corian Casander voor Pesse te slap in zodat Bouwman goed kon ingrijpen. Sander Blok kwam op snelheid nog eens op de achterlijn maar zijn voorzet was net te hard voor Roy Beekelaar, zodat deze niet koppend kon scoren. Vlak voor de pauze dwong Sander Blok doelman Lopers tot een reflex maar tikte hij de bal tot hoekschop.

 Na de rust knikte Roy Beekelaar een voorzet van Sander Booijink nipt over en schoot hij een vrije bal hard in maar doelman Lopers hield zijn doel schoon. Jordi Prins had snel daarna de openingstreffer op zijn schoen maar doelman Marcel Bouwman wist nog net redding te brengen. Het verschil op de ranglijst viel op het veld niet waar te nemen en Pesse had mogelijkheden om op voorsprong te komen. Jordi Prins strandde opnieuw op doelman Bouwman en Casander schoof de bal ook nog eens in de handen van Bouwman. Pesse verzuimde de kansen te benutten waarbij doelman Bouwman ook debet aan was. Zo kon Tiendeveen toch de drie punten pakken want Sander Blok profiteerde van slecht uitverdedigen van Pesse, net binnen het strafschopgebied knalde hij de bal snoeihard in het dak van het doel (1-0). Pesse drong vervolgens nog aan maar meer dan een kopbal van Devlin Hartman, die hard overzeilde kwamen de gasten niet. Roy Beekelaar had bijna nog de tweede treffer aangetekend maar nu maakte doelman zijn foutje (hands buiten de zestien) goed door de bal tot hoekschop te ranselen. Zo werd het een zwaar bevochten overwinning voor Tiendeveen waar Pesse een punt had verdiend.         

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen wisten een zwaar bevochten overwinning te halen tegen Pesse. Sander Blok knalde ruim 10 minuten voor het einde van de wedstrijd met de bal hoog in het doel bij Peter Lopers van Pesse die kansloos werd gelaten. Deze 1-0 bleef in de slotminuten staan en had Tiendeveen een kostbare overwinning gehaald.
De wedstrijd was amper begonnen of Sander Blok werd al fors aangepakt maar hij kon worden opgelapt en zijn tegenstander kreeg de gele kaart van scheidsrechter Jagersma uit Noord-Sleen. Kort daarna had dezelfde Blok een kansje maar doelman Lopers greep gemakkelijk in. Aan de andere kant kregen de gasten tot twee keer toe de kans om de score te openen. Leon van Orsel dook na een steekpass vrij voor de doelman op maar Bouwman greep prima in en verijdelde de score. Kort daarna schoot Martijn Snapper van Pesse nog eens een vrije bal net buiten het strafschopgebied rakelings over. Na 25 min. schoot Corian Casander voor Pesse te slap in zodat Bouwman goed kon ingrijpen. Sander Blok kwam op snelheid nog eens op de achterlijn maar zijn voorzet was net te hard voor Roy Beekelaar, zodat deze niet koppend kon scoren. Vlak voor de pauze dwong Sander Blok doelman Lopers tot een reflex maar tikte hij de bal tot hoekschop.
Na de rust knikte Roy Beekelaar een voorzet van Sander Booijink nipt over en schoot hij een vrije bal hard in maar doelman Lopers hield zijn doel schoon. Jordi Prins had snel daarna de openingstreffer op zijn schoen maar doelman Marcel Bouwman wist nog net redding te brengen. Het verschil op de ranglijst viel op het veld niet waar te nemen en Pesse had mogelijkheden om op voorsprong te komen. Jordi Prins strandde opnieuw op doelman Bouwman en Casander schoof de bal ook nog eens in de handen van Bouwman. Pesse verzuimde de kansen te benutten waarbij doelman Bouwman ook debet aan was. Zo kon Tiendeveen toch de drie punten pakken want Sander Blok profiteerde van slecht uitverdedigen van Pesse, net binnen het strafschopgebied knalde hij de bal snoeihard in het dak van het doel (1-0). Pesse drong vervolgens nog aan maar meer dan een kopbal van Devlin Hartman, die hard overzeilde kwamen de gasten niet. Roy Beekelaar had bijna nog de tweede treffer aangetekend maar nu maakte doelman zijn foutje (hands buiten de zestien) goed door de bal tot hoekschop te ranselen. Zo werd het een zwaar bevochten overwinning voor Tiendeveen waar Pesse een punt had verdiend.
Man van de wedstrijd: Marcel BouwmanTiendeveen in rood gekleurde thriller gelijk bij DSZ ’16

Zuidlaren.  De mannen van trainer Michel van Essen brachten opnieuw een bezoek aan een belager voor de tweede plaats op de ranglijst. In een thriller waarbij scheidsrechter J. Swart uit het Groningse Noordwold de hoofdrol pakte. Hij legde een fors stempel op de wedstrijd door al in de eerste helft drie rode kaarten (eentje 2x geel) te trekken. Spelverhouding werd toen 10 – 9 aan mankrachten voor DSZ’16. De leidsman was volledig het spoor bijster en trakteerde vooral de met veel strijd spelend Tiendeveen ook nog eens op vijf gele prenten (zelfs voor het niet snel genoeg ingooien van een uitbal!!). Toch hield Tiendeveen de met negen man verkregen voorsprong nog lang vast en wist de thuisclub maar één keer het net te vinden achter doelman Bouwman waardoor de 1-1 uitslag op het scorebord kwam te staan.

Al in de tweede minuut was Tiendeveen dichtbij de openingstreffer want DSZ ’16 moest een hoekschop toestaan waarbij het verdacht veel leek, dat de bal door een verdediger met de hand werd gespeeld, echter dit ontging de leidsman waardoor de hoekschop restte. Die werd moeizaam geruimd door doelman Bastiaan Mulstege. Vijf minuten later werd de weg sprintende Sander Blok onderuit gehaald waar hij anders vrij op doelman Mulstege had gekund. Een vrije bal werd gegeven van de coulante scheidsrechter J. Swart waarbij een kaart uit bleef! Kort daarna was het met de coulance afgelopen bij de leidsman en kon de natrappende Allard van Wieringh van DSZ ’16 met rood het veld verlaten. Het had evenwel ook nare gevolgen voor de Tiendeveners, want de geraakte Sander Booijink moest er ook geblesseerd af. De nog restende vrije bal werd door Denny Stuifzand in de doelmond geschoten bij DSZ ’16 waar Yusuf Ucan de bal fraai binnen tikte. Tot ieders verbijstering werd de treffer voor afgekeurd omdat hij buitenspel zou moeten hebben gestaan, aldus het advies van clubgrensrechter DSZ’16, want scheidsrechter assistent kan hij niet genoemd worden omdat Swart hem in het verloop van de wedstrijd regelmatig moest corrigeren, alleen ging de leidsman nu wel in op het advies. Tiendeveen had bijna geprofiteerd van de numerieke meerderheid, toen de ingewisselde Michel Moes Sander Blok over de rechterflank de diepte in. Blok gaf een voorzet op de inkomende Yusuf Ucan en deze tikte de bal rakelings voorlangs. In de 24ste minuut werd Yusuf Ucan met rood weggezonden, omdat scheidsrechter Swart meende, dat hij een na schoppende beweging maakte, waar hij achterover getrokken werd door een speler van DSZ’16. Een onbegrijpelijke beslissing van de leidsman. Het werd echter nog vlot erger voor Tiendeveen, omdat Denny Stuifzand bij een duel de tegenstander aantikte en daarvoor zijn tweede gele kaart dus rood kreeg. Dit alles in de 28ste minuut van de wedstrijd. Zo moest Tiendeveen ruim meer dan een uur spelen met een numerieke minderheid i.p.v. het eerste ontstane voordeel van een man meer situatie. Vijf minuten later nam Tiendeveen toch brutaalweg de voorsprong. Ronald Zevenberg mocht een vrije bal nemen op ruim 30 meter vanaf het doel van DSZ ’16, die hij onbedaarlijk hard hoog in het doel leek te knallen. Doelman Mulstege stompte de bal echter recht omhoog  maar Sander Blok was zeer attent en knikte de bal alsnog binnen 0-1. DSZ ’16 wist wel meer aan te dringen richting doelman Bouwman maar veel gevaar leverde dit niet op al zag Jeremy Pfundt er vijf minuten voor rust zijn fraaie omhaal via de lat het veld weer inkomen waar vervolgens Hans ten Kate de bal kon ruimen. In de slotminuut kreeg Mack Cremers nog een goede kans om met een gelijke stand de thee op  te zoeken maar hij zag via zijn knie de bal wegspringen vrij voor doelman Bouwman waardoor hij deze niet meer kon achterhalen voor de achterlijn. Zo bleef de ruststand 0-1 voor Tiendeveen.

De tweede helft leverde een op de gelijkmaker spelende thuisclub op en een stug verdedigend Tiendeveen. DSZ ’16 kreeg een overwicht maar het jeugdige team had niet veel creatief vermogen waardoor de defensie van de onder prima spelende Ronald Zevenberg gemakkelijk overeind bleef. DSZ’16 zocht de treffer ook regelmatig met pogingen van afstand maar vaak werd het doel te hoog gezocht en kwam de bal wel een keer tussen de palen, dan kon doelman Marcel Bouwman eigenlijk steeds gemakkelijk ingrijpen. Toch had hij in de 62ste minuut geluk, dat Bas Boersma een voorzet met het hoofd vrijstaand bij de tweede paal naast kopte, die ook zomaar binnen had kunnen vallen. Toch moest Tiendeveen in de 67ste minuut de gelijkmaker incasseren. Mack Cremers glipte net tussen het verdedigingsblok Ten Kate Wiffers door en kwam vrij voor doelman Bouwman. Met een droge knal werd de doelman gepasseerd en kon Tiendeveen zich nog opmaken voor een lang laatste gedeelte van de wedstrijd. DSZ ’16 wist bij twee hoekschoppen achter elkaar, de eerste werd moeizaam tot hoekschop gestompt door Bouwman, de tweede binnen te werken. Daarbij werd doelman Bouwman echter zwaar belaagd en kreeg hij na opgelapt te zijn de vrije bal te nemen. Tiendeveen liep in de fase alleen maar meer schade op in de vorm van een viertal gele kaarten die soms terecht waren maar de leidsman zette zichzelf voor schut door Michel Moes een gele prent te tonen omdat hij bij de te nemen ingooi van de bal wegliep. Zo kwam er geen verandering meer in de stand en konden de mannen van trainer Michel van Essen spreken van een zwaar bevochten gelijkspel maar toch ook zeker een verdiend punt. Ook is deze tegenstander op zeven verlies punten meer gehouden in de race om de tweede plaats. Mussel is nu opgeklommen naar de tweede plaats met twee wedstrijden en twee punten meer dan Tiendeveen. Al met al kan het een goed resultaat genoemd worden en zeker een wedstrijd goed voor de moraal, want vandaag viel Sander Booijink met een blessure weg en zal Yusuf Ucan de volgende wedstrijd moeten missen wegens de onterechte rode kaart.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Ronald Zevenberg, Hans ten Kate, Dominique Wiffers, Nick de Roo, Sander Booijink (18de  min. Michel Moes), Denny Stuifzand, Tijmen de Vries (73ste min. Mitchell Pekel),  Sander Blok, Yusuf Ucan.

Man van de wedstrijd: Ronald Zevenberg.Tiendeveen onnodig gelijk bij Mussel (3-3).

Mussel. Tiendeveen reisde met de bus naar Mussel om daar de topper te spelen tegen de plaatselijke sportvereniging. De mannen van trainer Michel van Essen leken een gemakkelijke middag te hebben, want bij rust stond er een 0-2 stand op het scorebord. Mussel ging in de tweede helft toch nog uit een ander vaatje tappen en ging de strijd aan en kwam terug tot 2-2. Vijf minuten voor het eind van de wedstrijd tikte Nick de Roo de 2-3 binnen en leek Tiendeveen de overwinning mee te nemen. In de slotminuut kreeg de thuisclub nog een strafschop waardoor de 3-3 nog kon worden aangetekend. Man van de wedstrijd Sander Blok had Tiendeveen voor rust op de verdiende 0-2 voorsprong geschoten.

De eerste helft had Tiendeveen weinig moeite met Mussel, die met ontzag voor de mannen van Van Essen in het veld leken te staan. Sander Blok had al na 2 minuten de score bijna geopend maar doelman Joost Hammerga kon nog net de bal keren. Topschutter Lars Hemmes van Mussel knikte daarna een voorzet ruim over. Na 9 min. werd de score door Sander Blok geopend door de hoekschop van Sander Booijink fraai binnen te knikken (0-1). Na 25 min. moest doelman Marcel Bouwman een vrije bal van René Brinks uit de korte hoek halen, hij ranselde de bal tot hoekschop. Twee minuten later schoot Sander Blok opnieuw na een hoekschop van Booijink de bal binnen. Vanaf de rand van het strafschopgebied verdween de bal via de paal binnen (0-2). Mussel wist niet echt een vuist te maken en alleen Lars Hemmes knikte een mogelijkheid nog eens over bij Bouwman. Yusuf Ucan had aan de andere kant de wedstrijd bijna op slot getikt na een voorzet van Nick de Roo maar doelman Hammenga grabbelde de bal nog net op voor de doellijn.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld behoorlijk, want Mussel begreep, dat er op de wijze van voor de thee geen punten zouden worden gehaald. Mede gesteund door de treffer in de 63ste minuut van Lars Hemmes die in buitenspel positie de bal fraai op de borst aan nam en met een volley doelman Bouwman kansloos liet. Scheidrechter Brondijk telde de treffer evenwel toe (1-2). Tiendeveen liet zich terugdringen en het opportunistische Mussel kreeg meer grip op de wedstrijd. Sander Booijink zag zijn hoekschop nog eens moeizaam geruimd door doelman Hammenga. In de 75ste min. struikelde Lars Hemmes in het duel met Hans ten Kate en hier zag de leidsman ook een overtreding in ten voordele van Mussel. Good-old René Brinks van Mussel schoot de vrije bal bij het muurtje langs binnen (2-2). Trainer Michel van Essen wilde voor de drie punten gaan en bracht Hendri Zuidema binnen voor Tijmen de Vries. Een gouden greep, want Zuidema stond enkele minuten later bij een hoekschop van opnieuw Sander Booijink koppend aan de basis van de hernieuwde voorsprong, die van dichtbij werd binnen getikt door de attente Nick de Roo (2-3). Met nog enkele minuten op de klok moesten de drie punten over de tijd worden gespeeld. Echter Mussel zette nog een keer aan en kreeg loon naar werken. Na een slecht weggeschoten bal van doelman Bouwman speelde Rick Breedveld in de voeten, die via een tweede crossbal de bal bij Raveling die binnen de zestienmeter onderuit ging in het duel met dezelfde doelman. Scheidsrechter Brondijk gaf een strafschop, die onberispelijk werd binnen geschoten door Wim Wubs via de vingertoppen van Bouwman. In de laatste actie had Booijink nog bijna de overwinning binnen geschoten met een vrije bal maar hij zag in de extra tijd de bal van de doellijn gehaald door een verdediger waar de doelman al uit positie was.  Zo bleef de wedstrijd onbeslist en had Tiendeveen de tweede plaats behouden met een gelijk aantal punten als Mussel maar twee wedstrijden minder gespeeld. Kijkend naar de gehele wedstrijd is de puntendeling terecht, echter, als je de overwinning zo vlak voor tijd nog weer weggeeft laat je toch twee punten liggen en is de strijd om de tweede plaats nog open.

 

Man van de wedstrijd:  Sander BlokTiendeveen met 5-1 ruim langs SETA.

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen mochten eindelijk na een lange winterperiode weer voor de competitie aantreden. SETA uit Musselkanaal kwam op bezoek en werd op een ruime 5-1 nederlaag getrakteerd. Zonder dat Tiendeveen tot sprankelend voetbal kwam liep de overwinning geen gevaar ook al kwamen de gasten nog verrassend op voorsprong. Tijmen de Vries trok een minuut later de stand al weer in evenwicht en Sander Blok knikte fraai de 2-1 ruststand op het scorebord. Na rust scoorde dezelfde Blok direct weer. SETA bleef zich vervolgens beperken tot tegen houden en dat het maar 5-1 werd lag in het feit, dat het vizier bij sommige spelers niet op scherp stond.

In een matige eerste helft bood Tijmen de Vries Sander Booijink de eerste kans maar de bal werd overgeschoten door Booijink. SETA had een eerste kansje via Rick Hendriks maar doelman Bouwman greep gemakkelijk in. In de 14de minuut kwam SETA toch op voorsprong toen Ronald Zevenberg zich de bal liet ontfutselen en deze werd meteen in de doelmond gespeeld waar Aljen Brinks doelman Marcel Bouwman kansloos passeerde 0-1. Ruim een minuutje later knikte Tijmen de Vries de hoekschop van Danny Stuifzand binnen en was het weer gelijk (1-1). Meteen daarna leek Yusuf Ucan de 2-1 ook al aan te tekenen maar scheidsrechter J. Hoorn uit Zuidwolde nam het advies van zijn assistent bij STEA over en keurde het doelpunt af wegens hands. Na 25 minuten hield doelman Marcel Bouwman met een prima actie de doorgebroken Sven Mulder van een doelpunt af door in een reflex de bal af te stoppen. Namens Tiendeveen speelde Sander Blok zich dwars door het centrum helemaal vrij maar hij schoot de bal hard over. Kort daarna zocht Danny Stuifzand het doel ook te hoog na aangeven van Tijmen de Vries. Toch kwam Tiendeveen voor rust op voorsprong. Sander Booijink werd de linkerflank op gestuurd en hij gaf een voorzet op maat op de meegekomen Sander Blok, die de bal fraai binnen knikte.

Na rust viel meteen de beslissing, want Sander Blok rondde een scrimmage met een hobbelend balletje richting tweede paal af (3-1). De SETA-doelman grabbelde helemaal mis en bij zijn uiterste poging om de bal nog te keren verdraaide hij zijn rug en moest vervangen worden. De ingewisselde doelman kon zes minuten later ook al de gang naar het net maken want Hendri Zuidema kwam vanaf de zijkant het strafschopgebied binnen en vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal via de tweede paal binnen wat de 4-1 betekende. SETA kwam maar mondjesmaat bij doelman Marcel Bouwman meer in de buurt en mocht van gelukspreken, dat Tiendeveen onzorgvuldig omging met de geboden mogelijkheden. Zo bleef de schade redelijk beperkt voor de gasten, want alleen de ingewisselde Roy Beekelaar knikte amper tien seconden binnen de krijtlijnen meteen de hoekschop van Sander Booijink binnen. Zo werd de eindstand op 5-1 bepaald wat een goede herstart van de competitie betekend.

Opstelling: Marcel Bouwman, Justin Lunenborg, Ramses Winter, Ronald Zevenberg, Dominique Wiffers, Hendri Zuidema (63ste min. Michel Moes), Sander Booijink, Danny Stuifzand (74ste min. Roy Beekelaar), Tijmen de Vries, Yusuf Ucan en Sander Blok

Man van de wedstrijd: Sander BooijinkTiendeveen zorgt voor vuurwerk door 10-0 tegen op Erica ’86.

Tiendeveen. In de laatste competitiewedstrijd van 2016 hadden de mannen van trainer Michel van Essen nog een stukje vuurwerk voor het publiek in petto. Erica ’86 werd na een 4-0 ruststand naar een 10-0 nederlaag gespeeld. Tiendeveen liep zeer regelmatig uit in deze vuurwerkshow. Er vielen enkele schitterende doelpunten en vaak met vlot lopende aanvallen, waardoor er met een goed gevoel de winterperiode in wordt gegaan.

De gehele wedstrijd was éénrichtingsverkeer, al hadden de gasten in de eerste minuut meteen hun eerste en enige hoekschop van de wedstrijd, die echter naast werd gekopt. Na drie minuten was de score al geopend voor Tiendeveen, Danny Stuifzand bracht Yusuf Ucan in stelling, die hard uithaalde en langs doelman Bults het nylon vond (1-0). In de 10de minuut had Tiendeveen een prachtig uitgevoerde aanval, want alles met één keer raken ging de bal snel van Sander Blok naar Yusuf Ucan die ineens de bal doorspeelde op de vrijkomende Michel Moes. Moes kon de bal eigenlijk in het lege doel schuiven maar te gehaast schoot hij de bal toch nog naast. Na 14 minuten lag de tweede treffer van Yusuf Ucan wel binnen toen hij een hoekschop van Tijmen de Vries ineens binnen tikte. Een minuut later stond de 3-0 ook al op het scorebord. Nu knikte Danny Stuifzand een voorzet van Dominique Wiffers binnen langs de grabbelende Erica-doelman Bults. Kort daarna had Yusuf Ucan al een hattrick voor het inknikken maar hij kopte de voorzet van Sander Blok bij de tweede paal precies buiten de paal naast. Het geplaagde Erica’86 wist geen enkel gevaar te stichten en de aanvallen van Tiendeveen bleven maar komen waarbij de zeer actieve Dominique Wiffers over de linkerflank steeds bleef gaan. Zo gaf hij na een half uur Danny Stuifzand een grote kans maar deze vergat af te maken. Kort daarna schoot Tijmen de Vries een hoekschop opnieuw gevaarlijk in de doelmond bij Bults maar met hulp van een verdediger werd de bal, ingeschoten door Nick de Roo nog net voor de doellijn weg geknald door een verdediger. Dominique Wiffers zette Yusuf Ucan vlak daarna opnieuw vrij voor doelman Bults, deze voorkwam uitlopend nog net een treffer een treffer. Erica ’86 loste na 37 minuten het eerste schot richting doelman Marcel Bouwman, die de schuiver klemvast pakte. Sander Blok soleerde vervolgens dwars door de verdediging heen en schoof de 4-0 beheerst binnen. Kort hierna floot de soeverein leidende scheidsrechter G. Louwes voor het rustsignaal na precies 45 minuten spelen.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Nadat Yusuf Ucan eerst nog een voorzet rakelings naast knikte knalde Ramses Winter in de 52ste min. de 5-0 binnen na een bal opzij van Sander Blok. Een minuutje later had Michel Moes het net ook gevonden toen hij opnieuw een voorzet van dichtbij in het dak schoot. In de 60ste minuut wisselde trainer Van Essen drie verse krachten in Mitchel Pekel, Hendri Zuidema en Jurgen Mulderij losten Ramses Winter, Danny Stuifzand en Michel Moes af. Het resulteerde al vier minuten later een volgende treffer op. Dominique Wiffers was weer de aangever en Yusuf Ucan schoof zijn derde en Tiendeveens zevende treffer binnen. Na 73 minuten knalde Ronald Zevenberg de 8-0 binnen door van zo’n 30 meter hard het nylon te raken. Vier minuten later speelde Sander Blok Yusuf Ucan vrij, die van dichtbij de bal via de onderkant van de lat het veld weer in zag spatten. Jurgen Mulderij was zeer attent en knikte de terugspringende bal zeer fraai bij de tweede paal binnen over de kansloze doelman Bults (9-0). Het slotakkoord werd door Sander Blok gezet, die na een verre ingooi van Hendri Zuidema uit de draai ook over doelman Bults binnen liet vallen, zodat de 10-0 een feit was. De wedstrijd werd hierna met het eindsignaal beëindigd ook al omdat het sombere weer het zicht al redelijk begon te hinderen. Tiendeveen heeft met deze knaller de tweede plaats weten te verstevigen en hopelijk weten in de winterpauze de geblesseerde spelers weer aan te haken, zodat er eind januari weer met een volledige selectie gestart kan worden aan de tweede helft van het seizoen.

Opstelling: Marcel Bouwman, Ronald Zevenberg, Justin Lunenborg, Ramses Winter (60ste min Mitchel Pekel), Dominique Wiffers, Michel Moes (60ste min. Jurgen Mulderij), Nick de Roo, Sander Blok, Tijmen de Vries, Yusuf Ucan en Danny Stuifzand (60ste min. Hendri Zuidema).

Man van de wedstrijd: Dominique Wiffers