1etemplate

Wedstrijdverslagen

Tiendeveen dichtbij promotie na 7-1 zege op Sc. Angelslo.

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen hebben de stap naar vierde klasse nu wel heel dichtbij weten te brengen. Sc. Angelslo werd met een forse nederlaag naar Emmen terug gestuurd en zal zich moeten richten op de herkansing, want een 1-7 nederlaag lijkt een moeilijk verhaal te worden voor handhaving van de vierde klasse voor de Emmenaren. Tiendeveen heeft dus een prima uitzicht op promotie. Roy Beekelaar had met vier treffers en twee assists een groot aandeel in de overwinning. Na een 3-0 ruststand leek de spanning even terug te komen bij de 3-1 maar Tiendeveen speelde goed door voor een beter resultaat en liet de teller op het scorebord uiteindelijk op 7-1 eindigen.

In het begin van de wedstrijd droop de spanning aan beide kanten van het spel af, want veel gevaar voor één van beide doelen was niet te bespeuren. Wel moest Dominique Wiffers na vier minuten met een sliding het eerste gevaar verijdelen, anders had Lhosine El Asri binnen het strafschopgebied een mogelijkheid gekregen voor de gasten. Nu kon doelman Marcel Bouwman gemakkelijk de gesmoorde bal oppakken. Vier minuten later denderde dezelfde Wiffers via een een-tweetje met Yusuf Ucan door tot diep in de verdediging van de gasten maar het leverde alleen maar een hoekschop op. Doelman Marcel Bouwman kwam vervolgens aan het grabbelen na een vrije bal vanaf de zijkant maar hij kreeg de bal onder controle voordat er een Emmenaren bij kon komen. Zo verliep het eerste half uur van de wedstrijd zonder een score. In de 31ste minuut kon het thuispubliek juichen, want Yusuf Ucan zette in één actie zijn twee bewakers volledig op het verkeerde been en knalde zeer fraai de bal binnen langs doelman Patrick Winters 1-0. Drie minuten later viel de tweede treffer ook al voor Tiendeveen, want dezelfde Ucan speelde zich helemaal vrij en liet de meekomende Roy Beekelaar de bal binnen schuiven 2-0. Abe de Jong van Sc. Angelslo kwam door het centrum opzetten maar de sterk spelende Ronald Zevenberg blokte hem nog net af waardoor doelman Bouwman opnieuw gemakkelijk kon ingrijpen. Op slag van rust viel de 3-0 ook nog. Nu knalde Roy Beekelaar een voorzet van Nick de Roo ineens in en de bal vloog snoeihard over doelman Winters binnen. Kort daarna floot de prima leidende scheidsrechter W. Bekhof uit het Friese Noordwolde voor het rustsignaal, nadat hij eerst verzorger Ron Muller van de gasten nog wegzond wegens commentaar op zijn leiding.

Na rust zag Yusuf Ucan al na twee minuten zijn schot fraai gepareerd door doelman Winters, zodat de 4-0 nog even uit bleef. Sc. Angelslo dwong direct daarna een hoekschop af, waarna de afgeslagen bal door Mikail Avci te slap werd ingeschoten zodat doelman Bouwman simpel kon pakken. In de 64ste minuut profiteerde Tugay Yalcin met een treffer van een moment van onoplettendheid in de verdediging van Tiendeveen en kon de bal bij de tweede paal binnen schuiven 3-1.  Roy Beekelaar knikte een voorzet van Dominique Wiffers nog eens nipt over de kruising. Een minuut later nam Tijmen de Vries een hoekschop voor Tiendeveen, Sander Blok kinkte de bal door waarna Roy Beekelaar van dichtbij de bal har onder tegen de buitenkant van de staander schoot en net niets opleverde. Roy Beekelaar zag vervolgens terecht een doelpunt geannuleerd, omdat hij in buitenspel positie de bal binnen schoot. Sc. Angelslo had bijna de 3-2 aangetekend maar in een riante positie Knikte Rick Zomer de bal naast na een voorzet op maat. Hier ontsnapte Tiendeveen en direct hierna viel de 4-1. Een pracht aanval die Dominique Wiffers via een fraaie één-twee combinatie met Roy Beekelaar opzette en afrondde met een doelpunt 4-1. Vijf minuten later schoot Roy Beekelaar de bal nog eens fraai in de kruising en lag de 5-1 binnen en daarbij doelman Winters volledig kansloos te laten. Sander Blok zag vervolgens nog een treffer afgekeurd nadat hij de weg gestompte bal van doelman Winters binnen schoot. Op advies van de assistent ging de treffer niet door. Het echter uitstel, want drie minuten later tekende Roy Beekelaar zijn vierde treffer aan en Tiendeveens zesde, toen hij een voorzet van Justin Lunenborg binnen schoot van dichtbij bij de tweede paal. Michel Moes zag zijn invalbeurt ook nog bijna beloond met een doelpunt maar hij strandde nog net op doelman Patrick Winters. Het slotakkoord werd gezet door Danny Stuifzand, die attent mee kwam nadat Yusuf Ucan nog eens door de verdediging glipte en de bal aflegde op Stuifzand, die beheerst scoorde 7-1. Zo had Tiendeveen een prima prestatie neergezet en lijkt de wedstrijd van a.s. dinsdagavond bij Sc. Angelslo een wedstrijd om te zorgen bij de les te blijven en de promotie naar de vierde klasse te bevestigen.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Jeremy Cottam (62’ Justin Lunenborg), Ronald Zevenberg, Hans ten Kate, Dominique Wiffers, Nick de Roo (62’Danny Stuifzand), Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries, Roy Beekelaar (83’Michel Moes) en Yusuf Ucan.Tiendeveen simpele winst op Erica’86 (2-4).

Erica. In de laatste wedstrijd van dit seizoen bleef Tiendeveen voor de 15de  keer ongeslagen op rij. Erica ‘86 werd eenvoudig verslagen, want na een flitsende start waarbij er binnen de vijf minuten een 0-2 voorsprong werd genomen werd het uiteindelijke een simpele 2-4 overwinning. De mannen van trainer Michel van Essen lijken klaar de nacompetitie wedstrijden tegen Sc. Angelslo uit Emmen.

Al na 29 seconden had Tiendeveen de eerste treffer binnen geschoten. Ronald Zevenberg ging met een snelle rush richting Erica doel en zijn voorzet werd door Dominique Wiffers binnen geschoten (0-1). Drie minuten later was het weer Zevenberg, die dwars door de verdediging sneed en nu tikte Tijmen de Vries zijn voorzet binnen (2-0). Hierna nam Tiendeveen al snel wat gas terug en kon Erica’86 ook aan aanvallen beginnen te denken. Kenny Boer mocht een strafschop binnen schieten, nadat Vincent Olde onderuit werd gehaald door Michel Moes. Bert Hooijer, die vandaag onder de lat stond bij Tiendeveen werd verschalkt 1-2. Vervolgens kreeg Roy Beekelaar eenzelfde kans vanaf de stip. Dat betekend een 1-3 ruststand.

DE tweede helft bleef een gezapig partijtje voetbal waarin over en weer mogelijkheden waren. Tiendeveen was niet echt scherp meer en Erica’86 miste gewoonweg kwaliteit om het spannend te maken. Toch kwam de 2-3 nog op het scorebord. Wilco Koopman was attent na 69 minuten voor Erica ’86 en tikte een afgeslagen bal, die door Kenny Boer van buiten het strafschopgebied werd ingeschoten zomaar binnen 2-3. Na rust ging het spel op en neer, Yusuf Ucan was de enige voor Tiendeveen die nog een treffer wist aan te tekenen door in tweede instantie van dichtbij de bal binnen tikte 2-4. Tiendeveen had hierdoor zonder tot grote daden gedwongen te worden simpel winst gehaald bij Erica’86. Zo kan Tiendeveen zich opmaken voor de nacompetitie en speelt daarin volgende week zaterdag eerst thuis tegen Sc. Angelslo, waarbij de wedstrijd om 14.30 uur zal aanvangen.

Man van de wedstrijd: Ronald Zevenberg.Tiendeveen gemakkelijk langs VVAK (5-0).

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen speelden hun laatste thuiswedstrijd tegen VVAK, het werd een eenvoudige overwinning op deze streekgenoot. Danny Stuifzand twee keer voor de rust en Sander Booijink drie keer erna bepaalden de 5-0 eindstand. Bij Tiendeveen ontbraken zaterdag de spitsspelers Roy Beekelaar en Yusuf Ucan, terwijl doelman Bouwman plaats maakte voor Jurgen Mulderij. Trainer Rudy Woltinge van de gasten zag Hugo Kleine in de warming-up nog wegvallen terwijl hij al met een gehavend elftal moest aantreden.  Zo was het krachtverschil toch duidelijk in het voordeel van Tiendeveen en mag de uitslag terecht genoemd worden.

Al na 2 minuten kwam Tiendeveen aan de leiding. Sander Blok haalde de achterlijn over de rechterflank en Danny Stuifzand knikte de voorzet tegendraads met een bekeken boog over de kansloze doelman Bert Kamphuis binnen. Een mooie opsteker voor de thuisclub. VVAK kwam vervolgens met een goede aanval gevaarlijk door richting Jurgen Mulderij maar Gerben Mennink kwam net te kort om de goed reagerende doelman te verschalken. Wel moest Mennink zich laten verzorgen omdat hij zichzelf blesseerde bij zijn uiterste poging de bal te spelen. De beste man van het veld, Sander Booijink, knalde vervolgens hard op doelman Kamphuis. Simon Boels van VVAK schoot daarna een vrije bal vanaf de zijlijn hoog in de doelmond bij Jurgen Mulderij, die stompend de bal ruimde voor de boomlange Arjan Boer kon inkoppen. Danny Stuifzand ging vlak voor het strafschopgebied van VVAK onreglementair onderuit waarna Ronald Zevenberg de toegekende vrije bal van de soeverein leidende scheidsrechter J. Kuipers uit Assen hard laag in de handen schoot van Kamphuis. Nadat Gerben Mennink voor VVAK de uit de doelmond gekopte bal van Tijmen de Vries ineens hard rakelings over de kruising schoot bij Mulderij tekende Tiendeveen de tweede treffer aan. Opnieuw was het Danny Stuifzand, die randje strafschopgebied uithaalde en via de onderkant van de lat de bal binnen knalde (2-0). Tiendeveen had een duidelijk overwicht en VVAK kon alleen met counter proberen gevaar te stichten. Zo had Simon Boels bij een hoekschop bijna succes maar hij kopte de bal net buiten de tweede paal achter. Sander Booijink zocht na een goede aanval in de afronding het doel nog eens te hoog, zodat er met 2-0 werd thee gedronken

Na de rust was het net als bij het begin snel raak voor Tiendeveen. In de 47 min. zag Sander Booijink zijn scherpe voorzet zomaar binnen vallen bij de tweede paal over doelman Bert Kamphuis heen (3-0). Booijink liet vijf minuten later zien prima in de wedstrijd te zitten want met een een-tweetje dwars door het centrum met Sander Blok dook hij vrij op voor de VVAK -doelman die hij met een geplaatste  bal kansloos liet (4-0). Twee minuten later drong Michel Moes door over de flank en zijn voorzet werd fraai afgerond door Sander Booijink, die in 10 minuten tijd de 5-0 en dus een hattrick op het scorebord had laten aantekenen. Direct erna wist doelman Kamphuis Booijink af te stoppen waardoor zijn vierde treffer op rij net niet doorging. VVAK had ineens twee kansen op een rij, de eerste werd na een snelle ingooi van dichtbij ruim overgeschoten door Arjan Spang en de tweede mogelijkheid werd opnieuw overgeschoten door Michel Moes van VVAK. Aan de andere kant had Michel Moes van Tiendeveen met een snoekduik koppend net geen succes want de bal ging rakelings naast. De ingewisselde Hendri Zuidema kreeg al snel een goede mogelijkheid om te scoren maar doelman Kamphuis pareerde zijn inzet klemvast. Michel Moes van Tiendeveen werd door Sander Blok na een lange bal koppende de vrije ruimte ingestuurd maar hij had de pech, dat hij de bal hard op de staander zag ketsen en vervolgens precies in de handen van Kamphuis. VVAK had geen mogelijkheden meer om de stand een beter aanzien te geven  en Tiendeveen wist ook niet meer tot een score te komen waardoor scheidsrechter Kuipers precies na 90 minuten af floot.

Opstelling Tiendeveen: Jurgen Mulderij, Mitchell Pekel, Ronald Zevenberg, Hans ten Kate, Dominique Wiffers, Michel Moes, Nick de Roo (65’ Ramses Winter), Sander Booijink, Tijmen de Vries, Sander Blok en Danny Stuifzand (65’ Hendri Zuidema)

Man van de wedstrijd: Sander Booijink.Tiendeveen ruim langs Wildervank (1-4)

Wildervank. De mannen van trainer Michel van Essen blijven winnen, nu werd er in Wildervank met ruime cijfers van de zaterdagafdeling gewonnen. Het werd een 1-4 overwinning na een 1-2 ruststand. Een dik verdiende overwinning en de tweede plaats is zeker, terwijl ook in de tweede periode de koppositie ook wordt ingenomen door het gelijke spel van Mussel bij VVAK.

Onder leiding van scheidsrechter Hein uit Erica ontspon zich direct een levendige wedstrijd waarin aan beide kanten ook mogelijkheden waren. Wildervank had zelfs iets meer kansen in het begin en Niels van Velzen miste kansrijk de voorzet van Dennis Nagel zodat Tiendeveen goed weg kwam. Toch nam de thuisclub de leiding. Stefan Wijngaaard ontsnapte aan de buitenspelval en vrij voor doelman Bouwman verschalkte hij deze met een geplaatste bal in het uiterste hoekje (1-0). Lang kon Wildervank de voorsprong niet vasthouden, want drie minuten later wist Sander Blok uit de draai de pass van Yusuf Ucan om doelman Swama heen te krullen en via de paal ketste de bal binnen (1-1). Tiendeveen kreeg de wedstrijd steeds beter in zijn grip en Wildervank probeerde veelal met lange ballen onrust te stoken in de verdediging van sterk spelende Ronald Zevenberg. Sander Blok wist doorkomend tot op de achterlijn Roy Beekelaar net niet te bereiken om de voorsprong aangetekend te krijgen. Danny Stuifzand knalde vervolgens nog eens hard de afgeslagen bal ineens over bij Swama. De jarige Roy Beekelaar zag ook nog eens een vrije bal hard overvliegen. Toch had Van Velzen ook zomaar weer Wildervank op voorsprong kunnen zetten maar hij kopte de voorzet net buiten de tweede paal over de achterlijn. Sander Blok wist Nick de Roo met een splijtende pass te bereiken en hij kon de bal bijna in de korte hoek schuiven maar Swama dook de bal klemvast uit de benedenhoek. Toch kwam Tiendeveen voor rust nog aan de leiding, Sander Booijink kreeg de bal na klutswerk in de defensie bij de gastheren voor zijn voeten en schoot de bal bekeken binnen 1-2. Enkel minuten later floot Hein voor het rustsignaal.

Na de hervatting wist Dominique Wiffers al snel Roy Beekelaar door de lucht aan te spelen maar die kopte de bal in de handen van de goed reagerende doelman Shane Swama. Weer twee minuten later wist Ronald Zevenberg met een in de diepte gespeelde vrije bal het hoofd van Sander Blok te bereiken. Blok kopte de bal hard op de deklat waardoor de treffer nog even uit bleef. Doelman Bouwman liep vervolgens tegen een gele kaart aan toen hui uitlopend buiten het strafschopgebied in de beoordeling van scheidsrechter Hein de bal tegen zijn arm aan kreeg bij een uitval van Wildervank. De vrije trap, die hierop volgde werd uit de bovenhoek gepakte door dezelfde Bouwman. Tiendeveen zag vervolgens een goed lopende aanval afgerond door Nick de Roo, die de bal tegen het net knalde 1-3. Tien minuten later viel de 1-4 ook al. Nu na een hoekschop van Sander Booijink die hij gevaarlijk in de doelmond boogde waar Yusuf Ucan er alleen maar tegenaan hoefde te lopen om de bal binnen te ketsen. Wildervank had niet veel mogelijkheden meer al knalde Aielko Folkers de bal nog eens hard bovenin de buitenkant het zijnet. Yusuf Ucan kinkte een voorzet na een zeer fraaie actie van Sander Blok nog eens hard in de handen van doelman Swama. De thuisclub leek het slotakkoord te maken maar zag de treffer overigens terecht terug gefloten wegens buitenspel. Zo had Tiendeveen weer een lastige uitwedstrijd ruim gewonnen, want het is de eerste overwinning bij Wildervank terugkijkend naar de historie.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Ronald Zevenberg, Danny Stuifzand, Dominique Wiffers, Nick de Roo, Sander Booijink (87’ Stefan Gort), Sander Blok, Tijmen de Vries, Yusuf Ucan en Roy Beekelaar (74’ Michel Moes)  

Man van de wedstrijd: Sander BooijinkTiendeveen in tweede helft snel langs Damacota (6-1).

Tiendeveen. Tiendeveen had de eerste helft een stugge tegenstander in Damacota getroffen, die frank en vrij met de wind mee ook hun kansen kenden. Tiendeveen had in deze fase ook kansen om de voorsprong te pakken maar men bleef steken op een 1-1 ruststand. Na de hervatting ging het na ruim een kwartier heel hard in de score voor de mannen van trainer Michel van Essen. Roy Beekelaar wist in een tijdsbestek van drie minuten ook drie treffers aan te tekenen (zeker een clubrecord maar misschien wel een regionaal/ landelijk record bij standaard teams). Beekelaar tekende zeven minuten later zijn vierde treffer aan. Het fraaie slotakkoord werd door Yusuf Ucan binnen geknald met een schitterende halve omhaalvolley. Zo werd een 6-1 overwinning behaald omdat Sander Blok voor rust de achterstand snel had weggeschoten.

In de wedstrijd o.l.v. de goed leidende scheidsrechter H. Entjes uit Assen ontspon zich een levendige wedstrijd. Tiendeveen had direct bijna succes maar Yusuf Ucan knikte een hoekschop net over de deklat bij Nicolai van Damacota. Damacota had daarna ook een kans maar Nick Stuut ging net onder de voorzet door van Martin Pinkster zodat de bal voorlangs ging. Roy Beekelaar knikte een hoekschop van Booijink nipt naast zodat Tiendeveen nog geen voorsprong nam. De rappe Pinkster schoot van afstand nog eens in de handen van doelman Marcel Bouwman. Tijmen de Vries zag vervolgens zijn kopbal van de doellijn gehaald door een verdediger. Vervolgens opende de gasten de score door Jordy Kremer. Randje buitenspel mocht hij van de leidsman door en wist hij de bal in tweede instantie toch binnen te schieten (0-1). Twee minuten later had Sander Blok de gelijkmaker al weer aangetekend omdat hij de rappe lange solo van Wiffers simpel binnen schoof 1-1. Nog enkele kansen over en weer werden niet benut zodat er met 1-1 werd thee gedronken.

Na rust had Tiendeveen de wind in de rug en Damacota werd teruggedrongen. Tijmen de Vries zag zijn gevaarlijk indraaiende bal net met het hoofd gemist door Roy Beekelaar waardoor  de voorsprong uit bleef. De volgende actie leverde wel een treffer op van Beekelaar maar nu deed hij dat vanuit buitenspel en werd en geannuleerd. In de 55ste minuut begon Roy Beekelaar zijn hattrick. Eerste rondde hij een snelle aanval via Yusuf Ucan af, die hem vrijspeelde (2-1). Direct daarna veroverde Sander Blok de bal en haalde de achterlijn en zijn voorzet knikte Beekelaar fraai binnen over de grabbelende doelman Nicolai. Amper een minuut later knalde Beekelaar na een prima actie van Sander Booijink de bal in de kruising bij de eerste paal en stond er een 4-1 voorsprong op het scorebord. Zeven minuten later veroverde Yusuf Ucan de bal en via Sander Blok die zijn voorzet ingekopt zag door Roy Beekelaar en weer bolde het net (5-1). Drie minuten later werd de uiteindelijke eindstand binnen geschoten. En wel op zeer fraaie wijze, want de hoekschop van Sander Booijink werd voorbij de tweede paal terug gekopt de doelmond in waar Yusuf Ucan met een volley in een halve omhaal de bal in de kruising knalde wat 6-1 betekende. Damacota was geen schim meer van het team in de eerste helft en Tiendeveen had de score nog verder kunne uitbouwen maar verschillende grote kansen bleven onbenut. De sterk spelende Dominique Wiffers bleef regelmatig opkomen en zo verscheen hij tot twee keer toe vrij voor doelman Jeroen Nicolai, die beide keren ook prima redding bracht. Sander Blok werd vrij gespeeld maar hij schoot vrij voor dezelfde doelman nog eens naast. In de 80’ min. werd Roy Beekelaar onderuit getrokken bij een hoekschop waar scheidsrechter Entjes een strafschop voor moest geven. Deze buitenkans mocht Wiffers verzilveren maar hij zag zijn harde inzet via de handen van de doelman en de lat niet binnen vallen en de terugspringende bal werd moeizaam voor de doellijn geruimd door Damacota. Zo bleef Tiendeveen voor de twaalfde keer op rij ongeslagen en heeft zich verzekerd van nacompetitie voetbal.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Hans ten Kate, Ronald Zevenberg, Danny Stuifzand (73’Ramses Winter), Dominique Wiffers, Michel Moes (73’ Nick de Roo), Sander Blok, Sander Booijink, Tijmen de Vries, Yusuf Ucan (73’Mitchell Pekel) en Roy Beekelaar.

 

Man van de wedstrijd: Roy Beekelaar

 Tiendeveen boekt zakelijke overwinning bij VEV (0-3).

Klazienaveen-Noord. Met het inhaal programma trok Tiendeveen naar VEV om achter de kerk de wedstrijd te spelen. Zonder tot hoogstaand voetbal te komen werd er door de mannen van trainer Michel van Essen een zakelijke 3-0 overwinning behaald. Roy Beekelaar twee voor rust en Yusuf Ucan ééntje erna tekenden voor de treffers.

In een winderig open vlakte werd er begonnen aan de wedstrijd. Tiendeveen kwam maar moeizaam op gang en VEV had in het eerste gedeelte van de wedstrijd het betere van het spel. De gastheren, die thuis alleen nog maar van Achilles’94 hadden verloren hadden de eerste mogelijkheden. Ruben Hoek schoot een vrije bal van ruim 25 meter hard rakelings over bij doelman Bouwman. Leszek Grzeskowitz boogde even later een vrije bal over bij de tweede paal. Tiendeveen liet nog maar weinig zien al zette Dominique Wiffers op snelheid met Yusuf Ucan een goede aanval op maar Ucan schoot hard op doelman Henri Nijenkamp waar hij beter de bal opzij had kunnen leggen op de vrijstaande Roy Beekelaar. Na 32 minuten schoot Roy Beekelaar een vrije bal van net buiten het strafschopgebied hard in de kruising en lag de 0-1 er zomaar in. In deze fase begon Tiendeveen ook iets beter te voetballen al bleef het niveau beneden de norm. Yusuf Ucan ging kort voor rust nog een keer goed door en boogde de bal gevaarlijk bij de tweede paal waar Sander Blok het luchtduel nipt verloor van de VEV-doelman. Toch viel de 0-2 nog voor de rust. Nu knikte Sander Blok een hoge diepe bal terug op Roy Beekelaar en die vond het net achter de grabbelende doelman Nijenkamp op het houdbare rolletje.

Trainer Van Essen wisselde twee keer in de rust, Michel Moes en Ramses Winter maakte hun opwachting voor Jeremy Cottam en Nick de Roo. Snel na de pauze had Tiendeveen al bijna een kans maar Yusuf Ucan tikte de bal iets te hard opzij waardoor Sander Booijink en niet meer mee kon doen. Kort daarna zag ranselde Nijenkamp de bal uit de bovenhoek na een kopbal van dezelfde Booijink. Na 65 min. bracht doelman Marcel Bouwman zijn defensie in moeilijkheden door de bal twee keer op te pakken . VEV ’s topschutter Ruben Hoek zag de indirecte vrije bal van zo’n twaalf meter via Ucan naast ketsen. De hoekschop leverde niets op. Drie minuten later ging de rappe Wiffers  over de linkerflank door tot de achterlijn en zijn voorzet werd fraai binnen gekopt door Roy Beekelaar via de onderkant van de lat. Echter de achter de doellijn stuitende bal werd niet als doelpunt geconstateerd door scheidsrechter Van der Wal uit Scheemda, waardoor het bij 0-2 bleef. Tien minuten later schoot Dominique Wiffers een vrije bal hoog in de doelmond bij VEV waar Roy Beekelaar de bal van achter de tweede paal voor kopte en de inkomende Yusuf Ucan tikte de bal binnen wat de 0-3 betekende. Ruben Hoek schoot van grote afstand nog eens maar doelman Bouwman greep attent klemvast in. Zo boekte Tiendeveen een zakelijke overwinning zonder tot groots voetbal te komen en met deze overwinning is de tweede plaats stevig in handen genomen met een voorsprong van 4 punten op Mussel die de derde plaats inneemt.

Opstelling Tiendeveen. Marcel Bouwman, Hans ten Kate, Danny Stuifzand, Jeremy Cottam (46’ Ramses Winter), Dominique Wiffers, Nick de Roo (46 ‘ Michel Moes), Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries, Roy Beekelaar en Yusuf Ucan.

Man van de wedstrijd: Dominique Wiffers 

 

 Tiendeveen moeizaam op 1-1 tegen Nieuw Balinge.

Tiendeveen. Trainer Michel van Essen moest zaterdag  behoorlijk sleutelen aan zijn team, want vier basis spelers waren afwezig, drie schorsingen en de nog geblesseerde Justin Lunenborg. Nieuw Balinge miste met Harry Hurink een belangrijke man. Na een 1-0 voorsprong bij rust wisten de gasten in de tweede helft verdient de gelijkmaker aan te tekenen al ging het vanaf de penaltystip. Doelpuntenmakers waren Sander Blok voor Tiendeveen en Chris Schutte voor Nieuw Balinge.

De eerste mogelijkheden waren voor de gasten, want doelman Marcel Bouwman moest in de begin al enkele keren in actie komen. Het eerste schot kwam van Michel Kroezen, die hij pakte, vervolgens pareerde hij een schot van Chris Schutte in de korte hoek ook prima. Roy Beekelaar schoot vervolgens net voorlangs bij doelman Gerard van Zwol. Tiendeveen kwam vervolgens beter in de wedstrijd en Yusuf Ucan wist Roy Beekelaar aan te spelen,  die Sander Blok vrij voor doelman Van Zwol zette maar hij knalde over. Na 15 min. had Roy Beekelaar een prima kans na een scrimmage vlak voor het doel bij Van Zwol maar zijn uithaal ging ook nipt over. Yusuf Ucan knikte kort daarna een hoekschop nog eens hard over. De volgende hoekschop kopte Ucan nu wel goed naar de grond maar nu kon doelman Van Zwol met de benen nog redding brengen. Nieuw Balinge wist in deze fase weinig gevaar te stichten. Zo wist Tiendeveen dan ook de score te openen. Sander Blok dook door slecht verdedigen bij de gasten ineens vrij op voor doelman Van Zwol, die hij koeltjes uitspeelde en de bal binnenschoof (1-0). Gerjan Koekoek van Nieuw Balinge schoot een vrije bal vanaf de zijlijn ineens richting doelman Bouwman maar hij schoot naast bij de eerste paal. Op slag van rust knikte Sander Blok een vrije bal van Tijmen de Vries nog eens hard in maar doelman Van Zwol ranselde de bal er prima uit.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Riny Jansen uit Zuidwolde voor de tweede helft had Nieuw Balinge al snel een kans maar  Roy ten Cate knalde via de vuisten van Bouwman hard over. Vijf min. later knalde dezelfde Ten Cate na opzij leggen van Richard v.d. Bossche hard via de bovenkant van de lat over. Tiendeveen werd terug gedrongen en Richard v.d. Bossche  schoot een vrije bal nog eens gevaarlijk voorlangs waar niemand kon binnen werken. Vervolgens kreeg Nieuw Balinge een strafschop omdat Ten Cate onderuit ging binnen de beruchte lijnen bij een duel met Patrick van Goor. Deze buitenkans werd benut door Chris Schutte (1-1). De gasten geloofden er helemaal in en behielden het betere van het spel al had Yusuf Ucan Tiendeveen bijna weer op voorsprong gezet maar zijn kopbal op aangeven van Tijmen de Vries ging rakelings naast. Nieuw Balinge zag een vrije bal van Chris Schutte hard over vliegen. Tijmen de Vries moest een gevaarlijk indraaiende vrije bal vervolgens nog eens wegkoppen tot hoekshop om gevaar te voorkomen. Ronald Zevenberg plaatste voor Tiendeveen nog eens een vrije bal op het hoofd van Beekelaar maar deze zag zijn kopbal gepakt door Van Zwol. In de slotfase bleven beide teams voor de driepunter gaan maar in de score kwam geen verandering meer. Er waren voor beide doelen nog enkele hachelijke momenten maar Tijmen de Vries kon de bal net niet goed genoeg drukken om de verre ingooi van Hendri Zuidema binnen te prikken en aan de andere kant zag Richard van de Bossche een grote kop kans in de handen van doelman Marcel Bouwman eindigen. Gelet op de wedstrijd een terechte uitslag want Tiendeveen had voor rust verzuimd de wedstrijd op slot te gooien en Nieuw Balinge had het betere van het spel in de tweede helft.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Patrick van Goor, Ronald Zevenberg, Nick de Roo, Ramses Winter (80’Henri Eising), Denny Stuifzand, Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries, Roy Beekelaar en Yusuf Ucan(72’ Hendri Zuidema).

Man van de wedstrijd: Ronald Zevenberg

 

 Tiendeveen wint kraker bij Achilles 1894 (1-4).

Assen. Tiendeveen trainer Michel van Essen had zijn mannen in de topper goed neergezet, want al na 8 minuten stond er een 0-2 voorsprong door Roy Beekelaar en Yusuf Ucan op het scorebord. Achilles 1984 kreeg vervolgens de wedstrijd in zijn grip en de 1-2 werd dan ook aangetekend. De defensie van Tiendeveen had een zware middag maar hield zich staande. In de slotfase knalde eerst  Danny Stuifzand de bal in de kruising en het slotakkoord was van Yusuf Ucan die de geflatteerde 1-4 eindstand aantekende.

De wedstrijd die onder prima leiding stond van scheidsrechter J. Boers uit Emmen kende een goed tempo en kwam Tiendeveen het beste uit de startblokken, want Nick de Roo liet al na 4’ een fraaie kans liggen want hij tikte een bal van dichtbij net naast. Enkele min. later was Roy Beekelaar wel succesvol, want hij prikt de subtiel langs doelman Raymond Tiendkamp (0-1). Nog niet bekomen ven de treffer of de 0-2 lag ook al achter dezelfde doelman. Tienkamp stond pijnlijk genoeg voor hem zelf aan de basis van deze treffer want zijn uittrap belande bij Yusuf Ucan in de voeten en van randje 16meter  knalde hij de bal binnen. Een mooie opsteker voor de gasten maar Achilles1894 nam het initiatief wel over. Zo ontsnapte Tiendeveen aan een tegentreffer toen van dichtbij de bal uit een hoekschop tegen de paal ketste waarna Ronald Zevenberg de bal nog net tot hoekschop wist te werken die over werd gekopt door Thomas Horneman. Ondanks dat de Assenaren aan drongen had Roy Beekelaar toch bijna de 0-3 binnen geknikt maar hij zag de verlengde voorzet van Sander Booijink net buiten de tweede paal achter ketsen. Kort daarna tekende Michael Boersma de aansluitingstreffer aan door aarzelde optreden in de defensie met een boogbal fraai af te straffen 1-2. Achilles 1894 dwong in de resterende tijd voor de pauze een flink aantal hoekschoppen af maar de defensie van Tiendeveen hield zich staande, zodat er met een 1-2 stand thee werd gedronken.

In de 48’ wist doelman Marcel Bouwman met een voetreflex een inzet van Michael Boersma uit de benedenhoek te halen. Kort daarna schatte topschutter van de thuisclub, Eddie Koopman een voorzet verkeerd in waardoor hij de bal slap naast zag hobbelen. Vanaf de zijlijn werd vervolgens door Melvin Schoenmakers een vrije bal gevaarlijk in de doelmond geschoten bij Bouwman maar Tom Folkersma knikte de bal net langs de verkeerde kant van de tweede paal achter. Tiendeveen kwam er maar moeizaam uit maar bij een vrije bal van Tijmen de Vries grabbelde doelman Tienkamp opnieuw maar Sander Blok boogde de wegspringende bal met een omhaaltje over het doel. Achilles 1894 ging steeds meer aandringen waardoor er ruimtes werden weggeven en zo dwong Sander Blok nog eens in een snelle counter een hoekschop af die stompend geruimd werd door Tienkamp. Kort daarna had Eddy Koopman bijna succes toen doelman Marcel Bouwman ver voor zijn doel kwam maar hij boogde de bal van ver boven op het dak van het gapende doel. In de 83’ wist Yusuf Ucan met een sterke actie enkele verdedigers te omzeilen en zijn voorzet werd zeer fraai in de kruising geknalde door Danny Stuifzand (1-3).De winst leek binnen te zijn en toen enkele minuten later Sander Blok opnieuw gebruik maakte van de ruimte bij de Assenaren knalde Yusuf Ucan de breed gelegde bal opnieuw snoeihard achter Tienkamp wat de 1-4 eindstand betekende. Ondanks een periode waarin het haast wachten was op de gelijkmaker hebben de mannen van trainer Michel van Essen een verdiende overwinning behaald op basis van strijdlust een degelijk gespeelde wedstrijd. Door het gelijke spel tussen de beide concurrenten Mussel en DSZ ’17 staat Tiendeveen stevig op de tweede plaats en zelfs nog een klein beetje zicht richting koploper Achilles 1894 met maar vier verliespunten meer dan deze tegenstander.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Patrick van Goor, Hans ten Kate, Ronald Zevenberg, Dominique Wiffers, Nick de Roo (71’ Michel Moes), Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries, Roy Beekelaar (Denny Stuifzand) en Yusuf Ucan.

Man van de wedstrijd: Hans ten Kate    

 

 

 Tiendeveen haalt fors uit bij Veendam 1894 (0-9)

Veendam. De mannen van trainer Michel van Essen speelden een puike partij voetbal en de angst vooraf op puntenverlies was volledig ongegrond, want na een 0-4 ruststand bleef de stand uiteindelijk op 0-9 steken. Roy Beekelaar scoorde vier keer en Denny Stuifzand maakte een hattrick terwijl Nick de Roo en Yusuf Ucan ook nog het net wisten te vinden. Een goede generale voor de komende ontmoeting van volgende week tegen koploper Achilles 1894.

De wedstrijd kwam langzaam op gang al pakte Tiendeveen direct het heft in handen. Zo knalde Justin Lunenborg een afgeslagen hoekschop ineens vanuit de tweede lijn rakelings over. Na ruim een kwartier spelen plaatste Dominique Wiffers de bal achter de laatste linie bij de gastheren waar Roy Beekelaar vrij voor doelman Rob Olijve verscheen. Beekelaar schoot nipt voorlangs. Veendam 1894 had kort daarna hun enigste wapenfeitje voor rust, die een hoekschop opleverde. Deze werd bij de eerste paal gepakt door doelman Marcel Bouwman. Na 28 minuten werd dan de score geopend. Ronald Zevenberg bereikte Roy Beekelaar  met een dieptebal en opnieuw verscheen deze vrij voor doelman Olijve, die nu wel kansloos werd gelaten 0-1. Vijf minuten later lag de 0-2 er ook al in. Opnieuw Beekelaar aan de basis die doelman Olijve naar zich toe lokte en de bal vervolgens breed legde voor het doel waar Nick de Roo de bal binnen knalde. Weer enkele minuten later werd Yusuf Ucan met een goede aanval weggestuurd. Hij werd binnen het strafschopgebied onderuitgehaald en de prima leidende scheidsrechter J.M. Ndjialeu uit Groningen (stad) gaf terecht een strafschop. Beekelaar schoot deze buitenkans onberispelijk binnen 0-3. De ruststand werd bepaald na een geweldige actie van Dominique Wiffers, die met een run van eigen helft iedereen eruit liep en de bal voor het intikken voor gaf op Beekelaar wat de 0-4 ruststand betekende. 

Na rust bleef Tiendeveen op dezelfde voet verder gaan en na 53 minuten werd het dan ook al 0-5. Nu knikt Beeklaar een voorzet van Sander Blok achter doelman Olijve. Twee minuten later ging Yusuf Ucan vanaf de middellijn met de bal aan de haal en liep de verdediging eruit en omspeelde doelman Olijve vervolgens en schoof de bal beheerst in het gapende doel (0-6). Vervolgens knalde Beekelaar zijn vijfde goal binnen, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Kort hierna werd hij gewisseld en kwam Denny Stuifzand op zijn positie, terwijl ook Mitchell Pekel speelminuten kreeg. Na een hoekschop van Veendam plukte doelman Bouwman de bal opnieuw gemakkelijk en kort daarna legde Dominique Wiffers een vrije bal op het hoofd van Denny Stuifzand die de bal binnen zag vallen (0-7). De meest ijverige Veendammer Emrah Akgul die voorin op een eilandje stond knalde de laatste mogelijkheid voor de thuisclub hard over van buiten de zestien. Denny Stuifzand strafte het slordig uitverdedigen bij Veendam met een fraaie boogbal doeltreffend af 0-8. De laatste tien minuten speelde Tiendeveen met 10 man, want Justin Lunenborg viel geblesseerd uit en de drie wissels waren gebruikt. Het deerde de Tiendeveners niets, want Sander Blok sneed vervolgens op snelheid door de verdediging maar doelman Olijve kon hem nog net afblokken. De wegspringende bal werd echter fraai binnen gelepeld door opnieuw Stuifzand wat de 0-9 eindstand bleek te worden. Een prima generale voor de topper van volgende week: Achilles 1894 – Tiendeveen 15.00 uur in Assen.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Justin Lunenborg, Ronald Zevenberg, Jeremy Cottam (55′ Michel Moes), Dominique Wiffers, Nick de Roo (67′ Mitchell Pekel), Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries, Roy Beekelaar (67′ Denny Stuifzand) en Yusuf Ucan.

Man van de wedstrijd: Roy BeekelaarTiendeveen moeizaam langs Pesse (1-0).

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen wisten een zwaar bevochten overwinning te halen tegen Pesse. Sander Blok knalde ruim 10 minuten voor het einde van de wedstrijd met de bal hoog in het doel bij Peter Lopers van Pesse die kansloos werd gelaten. Deze 1-0 bleef in de slotminuten staan en had Tiendeveen een kostbare overwinning gehaald. 

De wedstrijd was amper begonnen of Sander Blok werd al fors aangepakt maar hij kon worden opgelapt en zijn tegenstander kreeg de gele kaart van scheidsrechter Jagersma uit Noord-Sleen. Kort daarna had dezelfde Blok een kansje maar doelman Lopers greep gemakkelijk in. Aan de andere kant kregen de gasten tot twee keer toe de kans om de score te openen. Leon van Orsel dook na een steekpass vrij voor de doelman op maar Bouwman greep prima in en verijdelde de score. Kort daarna schoot Martijn Snapper van Pesse nog eens een vrije bal net buiten het strafschopgebied rakelings over. Na 25 min. schoot Corian Casander voor Pesse te slap in zodat Bouwman goed kon ingrijpen. Sander Blok kwam op snelheid nog eens op de achterlijn maar zijn voorzet was net te hard voor Roy Beekelaar, zodat deze niet koppend kon scoren. Vlak voor de pauze dwong Sander Blok doelman Lopers tot een reflex maar tikte hij de bal tot hoekschop.

 Na de rust knikte Roy Beekelaar een voorzet van Sander Booijink nipt over en schoot hij een vrije bal hard in maar doelman Lopers hield zijn doel schoon. Jordi Prins had snel daarna de openingstreffer op zijn schoen maar doelman Marcel Bouwman wist nog net redding te brengen. Het verschil op de ranglijst viel op het veld niet waar te nemen en Pesse had mogelijkheden om op voorsprong te komen. Jordi Prins strandde opnieuw op doelman Bouwman en Casander schoof de bal ook nog eens in de handen van Bouwman. Pesse verzuimde de kansen te benutten waarbij doelman Bouwman ook debet aan was. Zo kon Tiendeveen toch de drie punten pakken want Sander Blok profiteerde van slecht uitverdedigen van Pesse, net binnen het strafschopgebied knalde hij de bal snoeihard in het dak van het doel (1-0). Pesse drong vervolgens nog aan maar meer dan een kopbal van Devlin Hartman, die hard overzeilde kwamen de gasten niet. Roy Beekelaar had bijna nog de tweede treffer aangetekend maar nu maakte doelman zijn foutje (hands buiten de zestien) goed door de bal tot hoekschop te ranselen. Zo werd het een zwaar bevochten overwinning voor Tiendeveen waar Pesse een punt had verdiend.         

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen wisten een zwaar bevochten overwinning te halen tegen Pesse. Sander Blok knalde ruim 10 minuten voor het einde van de wedstrijd met de bal hoog in het doel bij Peter Lopers van Pesse die kansloos werd gelaten. Deze 1-0 bleef in de slotminuten staan en had Tiendeveen een kostbare overwinning gehaald.
De wedstrijd was amper begonnen of Sander Blok werd al fors aangepakt maar hij kon worden opgelapt en zijn tegenstander kreeg de gele kaart van scheidsrechter Jagersma uit Noord-Sleen. Kort daarna had dezelfde Blok een kansje maar doelman Lopers greep gemakkelijk in. Aan de andere kant kregen de gasten tot twee keer toe de kans om de score te openen. Leon van Orsel dook na een steekpass vrij voor de doelman op maar Bouwman greep prima in en verijdelde de score. Kort daarna schoot Martijn Snapper van Pesse nog eens een vrije bal net buiten het strafschopgebied rakelings over. Na 25 min. schoot Corian Casander voor Pesse te slap in zodat Bouwman goed kon ingrijpen. Sander Blok kwam op snelheid nog eens op de achterlijn maar zijn voorzet was net te hard voor Roy Beekelaar, zodat deze niet koppend kon scoren. Vlak voor de pauze dwong Sander Blok doelman Lopers tot een reflex maar tikte hij de bal tot hoekschop.
Na de rust knikte Roy Beekelaar een voorzet van Sander Booijink nipt over en schoot hij een vrije bal hard in maar doelman Lopers hield zijn doel schoon. Jordi Prins had snel daarna de openingstreffer op zijn schoen maar doelman Marcel Bouwman wist nog net redding te brengen. Het verschil op de ranglijst viel op het veld niet waar te nemen en Pesse had mogelijkheden om op voorsprong te komen. Jordi Prins strandde opnieuw op doelman Bouwman en Casander schoof de bal ook nog eens in de handen van Bouwman. Pesse verzuimde de kansen te benutten waarbij doelman Bouwman ook debet aan was. Zo kon Tiendeveen toch de drie punten pakken want Sander Blok profiteerde van slecht uitverdedigen van Pesse, net binnen het strafschopgebied knalde hij de bal snoeihard in het dak van het doel (1-0). Pesse drong vervolgens nog aan maar meer dan een kopbal van Devlin Hartman, die hard overzeilde kwamen de gasten niet. Roy Beekelaar had bijna nog de tweede treffer aangetekend maar nu maakte doelman zijn foutje (hands buiten de zestien) goed door de bal tot hoekschop te ranselen. Zo werd het een zwaar bevochten overwinning voor Tiendeveen waar Pesse een punt had verdiend.
Man van de wedstrijd: Marcel Bouwman