2etemplate

Wedstrijdverslagen

Sc genemuiden 7 te sterk voor Tiendeveen 2

Wedstrijdverslag   sc Genemuiden 7 – vv Tiendeveen 2

 

Zaterdag 1 Oktober moest Tiendeveen 2 aantreden tegen sc Genemuiden 7.

Aangezien dit een topwedstrijd betrof stonden de verkeersregelaars ons al op te wachten.

Er waren ongeveer 3 duizend toeschouwers op het sportpark van sc Genemuiden, maar of dat nou lag aan de wedstrijd van het eerste tegen HHC of onze wedstrijd zal wel nooit duidelijk worden.

Omdat de scheidsrechter al zijn derde wedstrijd van deze dag floot begonnen we ongeveer 10 minuten later dan de bedoeling was.

De leiders Andre en Erik hadden weer een topopstelling uit de hoge hoed getoverd. Deze werd al weer snel gewijzigd omdat Wim spoorloos was en Peter zijn voetbalschoenen vergeten was.

Onder een stralende zon werd begonnen met een zeer aanvallend Tiendeveen, wat resulteerde in een aantal goede kansen. Zo schoot Marco de bal goed in in na een vloeiende aanval maar werd deze inzet van de doellijn gehaald door een verdediger van sc Genemuiden. Pas in de derde minuut kwam sc Genemuiden tot de eerste fatsoenlijke aanval wat wel gelijk een goede kans opleverde, maar Gerard pakte de bal vakkundig uit de bovenhoek.  Zo moest Gerard  nog drie keer handelend optreden in de 5e, 6e en 8e minuut, wat hij met verve deed.Vanaf de 12e minuut braken de momenten van Bram aan , hij kreeg 4 opgelegde kansen die hij allemaal zelf creërde door prachtige loopacties. Helaas voor Tiendeveen leverde dit geen enkel doelpunt op.

Zoals wel vaker gebeurd viel het doelpunt aan de andere kant, een vrije bal op de rand van de zestien  werd schitterend in de kruising geschoten. Daarna kreeg Marco nog een enorme kans na een goede actie van Berry maar het schot van hem werd een ingooi voor sc Genemuiden.

In de 34e minuut kwam sc Genemuiden op een twee nul voorsprong uit een corner waarbij de aanvoerder wel erg vrij werd gelaten, waarna het een koud kunstje was om de bal binnen te schieten.Vlak voor rust moest Gerard  nog twee keer handelend optreden , maar in de laatste minuut voor rust kwam hij net te laat om de spits van sc Genemuiden van een doelpunt af te houden (3-0)

De tweede helft begon Tiendeveen met drie wissels, Tom , Wim en Jerremy kwamen binnen de lijnen voor David, Berry en  Be. Omdat sc Genemuiden toch wel een beeje angst had voor Tiendeveen besloten ze om de tweede helft maar een half uur te laten duren.

Met Be als grensrechter begon Tiendeveen voortvarend aan de tweede helft. Tom bleek als wissel voor zijn vader Be een welkome versterking.Nadat Tiendeveen nog vier kansen had gemist , wist sc Genemuiden uit de eerste de beste kans 4-0 te scoren. De tweede helft (halve helft) was in zijn geheel voor Tiendeveen, met Bert die nu steeds doorschoof naar het middenveld was Tiendeveen de baas op het veld.

Nadat er aan beide kanten een paar kansen werden gemist kwam Tiendeveen op 4-1 door een geweldig doelpunt van Tom die een teruggelegde bal van Bram stijf in de kruising schoot.Doordat wij conditioneel  een stuk sterker waren dan sc Genemuiden ging het de tweede helft maar één kant op .

De keeper van sc Genemuiden werd in de 60e minuut zo onder druk gezet door Berry dat hij over de bal heen schoot waardoor de bal tergend langzaam over de lijn heen ging (4-2). Na dit doelpunt  schoot Jerremy nog een bal via de binnenkant van  de paal in de handen van de keeper. Het enige wapenfeit van sc Genemuiden was een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel.

Doordat alle 3 duizend toeschouwers naar het eerste van sc Genemuiden gingen kijken ging deze wedstrijd als een nachtkaars uit. Tiendeveen 2 heeft nu nog nul punten maar de eerste punten zitten er aan te komen .Tiendeveen 2 in spektakelstuk onderuit tegen CSVC 3

Het tweede ging vol goede moed voor hun eerste wedstrijd in de vijfde klasse naar CSVC en begon voortvarend aan de aftrap in . Ze deden niet onder en er was een evenwicht in de wedstrijd. CSVC kwam op voorsprong door een formidabel met buitenkant rechts geschoten bal die over de kansloze doelman Peter verdween in de verre buitenhoek. 4 minuten late antwoorde Henk ( Henkie) met een vanuit een corner ingeschoten  mooie boogbal. Een ongelukkige fout in de verdediging werd afsgestraft dorr CSVC, zodat we de rust ingingen met 2-1 achterstand. In de pauze wisselden we van keeper, Peter was door zijn formidabele optreden geblesserd geraakt en kon niet verder. Bert wisselde van tenu en trok het keepersshirt aan. Vrij vlot werd de 3-1 binnengetikt, maar we waren niet van ons stuk te brengen. Roel straft een fout van hun keeper af en met een mooie lob ging de stand naar 3-2. Alles was nog mogelijk. Bram die een uitstekende wedstrijd speelde, probberde een tegenstander te blokken die gretig zijn uitgestoken knie opzocht en daarover heen duikelde. Een penalty oordeelde de scheidsrechter. Bé wees hem op zijn foute beslissing, waarop hij geel kreeg voor aanmerkingen op de leiding. De penalty was niet te stoppen door Bert. Sebastiaan vloog na de aftrap richting 16 meter van de tegenstander, werd aan geraakt en tiendeveen kreeg ook een penalty (was de opmerking van Bé toch mee gaan spelen in deze beslissing?). Stefan liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en tilde de stand naar 4-3. Het veschil zat hem de leeftijden die wij en CSVC in de tweede helft inbrachten. CSVC twee jongens van 19 jaar en wij Sebastiaan ook alweer een deriger en WIm slechts 59 jaren jong. De 5-3 en de 6-3 gingen dan ook redelijk vlot achter elkaar. Een schiterende aanval opgezet door Martin, tikkie terug van Roel en direkt met een lange bal op Stefan, werd keurig afgerond 6-4, dit was tevens de uitslag. 10 doelpunten in een sportieve wedstrijd geeft moed voor de komende wedstrijd tegen HZVV 6 thuis. Het busje bestuurd door Jacob en van versnaperingen voorzien door Erik, wat ook zeer gewardeerd werd door onze teammanager André bracht ons in no time terug in Tiendeveen, waar het nog even gezellig toeven was.2e wint van sleen 2

De 2e wedstrijd van het 2e was tegen Sleen. Dit leek vooraf een moeilijke tegenstander, maar vanaf de eerste minuut was daar niets van te zien. Tiendeveen domineerde het spel en het was wachten op de eerste treffer, helaas misten de Tiendeveners vele kansen totdat Danny de eerste goal maakte. Geheel tegen de verhouding in kwam Sleen weer op gelijke hoogte door een “verwoestend” afstands schot die “onhoudbaar” was voor keeper Andre. Tiendeveen ging verder met het maken van kansen totdat Roel op doel schoot en deze bal nog werd aangeraakt door Henk, dit tikje was genoeg om de bal achter de kansloze keeper te schuiven. Hiervoor had Henk nog een kans gemist voor doel nadat hij was aangespeeld door een goede actie langs de achterlijn van Berry.

In de 2e helft werd het spelbeeld iets anders en dit zorgde ervoor dat Sleen door een counter weer op gelijke hoogte kwam. Waar Tiendeveen veel kansen kreeg had Sleen er maar 1 nodig om te scoren. Toch zorgde Stefan pervors er voor dat het 3-2 werd. Na een goede actie van Henk werd hij neergehaald door de keeper, Stefan benutte deze penalty en bracht de eindstand op een verdiende 4-2 overwinning al had de uitslag veel groter kunnen uitvallen.